L’independentisme obtindria una ajustada majoria absoluta, segons una enquesta d’El Periódico

Origen: L’independentisme obtindria una ajustada majoria absoluta, segons una enquesta d’El Periódico

05/09/2015
L’independentisme obtindria una ajustada majoria absoluta, segons una enquesta d’El Periódico
La suma de Junts pel Sí i la CUP se situaria entre 67 i 70 escons sense arribar al 50% dels vots
Redacció

Segons una enquesta realitzada pel Baròmetre Polític de Catalunya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a El Periòdico, Junts pel Sí obtindria el 38,8% dels vots i entre 60 i 62 diputats. Una àmplia majoria, doncs, per a la llista de Mas i Oriol Junqueras que encapçala Raül Romeva, encara que la coalició quedaria lluny dels registres que van aconseguir per separat el 2012.

El sondeig estima la participació entre el 70% i el 72%. En les eleccions del 2012 va votar el 67,8% del cens. Elaborada del 31 d’agost al 2 de setembre, el baròmetre mostra un percentatge d’indecisos del 24%. En aquest sentit, la CUP escalaria fins al 6% dels vots i 7 o 8 diputats.

Ciutadans es consolidaria com a segona força al Parlament
. Podria triplicar la seva representació (nou escons) i aconseguir de 25 a 27 escons, i convertir així Inés Arrimadas en líder de l’oposició. El PSC i el PPC, han frenat la seva caiguda en picat. Xavier García Albiol aconseguiria 10 o 11 escons. El PSC ara n’obtindria 13 o 14. I Catalunya Sí que es Pot aconseguiria de 15 a 17 diputats.

Sense títol

L’enquesta d’El Periódico

Deixa un comentari