La premsa espanyola, nerviosa amb l’èxit del concert independentista – VilaWeb

La premsa espanyola, nerviosa amb l’èxit del concert independentista – VilaWeb.

Notícies

Diumenge  30.06.2013  04:29

La premsa espanyola, nerviosa amb l’èxit del concert independentista

La Razón identifica el concert amb els ‘Coros y danzas’ del franquisme i El Mundo diu que va ser ‘un deliri’ i l’ABC

L’èxit del Concert de la la Llibertat ha posat nerviosa la premsa espanyolista. Poques hores després d’acabat han anat als quioscos amb alguns articles i portades sorprenents. Així La Razón fa una peculiar crònica de l’acte titulada ‘Independentismo demodé‘ i encara es permet un comentari editorial on compara l’acte amb els actes de ‘coros y danzas’ amb que s’obsequiava a Franco. La Razón, a més, a l’edició de paper titula ‘Desconcierto independentista en el Camp Nou’ per l’abscència de Mas i Duran.

El Mundo també expressa el seu nerviosisme amb un significatiu titular de la seva edició impresa: ‘Delirio independentista’. Segons aquest rotatiu els assistents fluctuaven entre la nostàlgia i l’exaltació. En l’edició digital signa una crònica més neutra que porta per títol ‘Multitudinario canto a la independencia

El diari El País també porta a l’edició impresa una gran fotografia de l’acte, signada per l’agència Reuters i en la que destaca una pancarta amb el lema ‘Adéu Espanya’. En la seva edició digital afirma que l’acte és una demostració de força de l’independentisme en una crònica on, en la línia dels darrers mesos, destaca el suport dels mitjans públics i dels ‘privats subvencionats’ a la iniciativa.

L’ABC insisteix amb el tema i dóna veu a Ciutadans i PP que pregunten quants diners ha gastat TV3 en la retransmissió del concert.

En la seva web RTVE ha penjat un vídeo de l’acte i titula que el Camp Nou es va omplir en favor del procés sobiranista.

Intereconomia, en la seva línia habitual, qualifica el concert d’aquelarre, en una crònica en la qual destaca que hi havia seients buits darrere l’escenari, sense explicar que eren els que no tenien cap visibilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s