Revés a Espanya: la UE no contempla el corredor central

Revés a Espanya: la UE no contempla el corredor central.

31/05/2013
INFRAESTRUCTURES
Revés a Espanya: la UE no contempla el corredor central
El corredor mediterrani i l’atlàntic figuren al la llista final de projectes prioritaris
Albert Ribas
Revés de la Unió Europea a les aspiracions espanyoles per tal que el corredor ferroviari central de mercaderies, que pretén connectar Espanya i França a través d’un túnel pel centre dels Prineus, sigui considerat projecte prioritari.

Tot i la petició de la ministra de Foment, Ana Pastor, i dels eurodiputats del PP i el PSOE per pressionar respecte aquesta opció, la Unió Europea ha publicat la llista final on hi apareixen el corredor mediterrani i l’atlàntic. D’aquesta manera, aquests dos projectes podran tenir accés a finançament comunitari extra, tal com s’especifica a l’acord sobre la nova xarxa transeuropea de transport. Una decisió que suposa una bona notícia per les aspiracions catalanes, degut a la llarga reivindicació exercida en favor del corredor mediterrani des de Catalunya.

Ara l’acord haurà de ser ratificat pel ple de l’Eurocambra i pels governs de la UE. Els projectes inclosos en aquesta xarxa es podran beneficiar del nou fons per infraestructures de transport, energia i banda ampla inclòs en els pressupostos 2014-2020 de la Unió, dotats amb 29.300 milions d’euros per aquests set anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s