39 mesures socials i aturar 14 privatitzacions: les condicions “de mínims” de la CUP per a pactar amb JxSí

Origen: 39 mesures socials i aturar 14 privatitzacions: les condicions de la CUP per a pactar amb JxSí

Els cupaires publiquen un document de 50 pàgines en què reclamen, entre altres, retirar Barcelona World, aplicar la ILP contra la pobresa energètica, aturar la venda d’ATLL i el Consorci Sanitari de Lleida

Aclareixen, ja d’entrada, que el document ‘Fil a l’agulla’ no és el programa electoral de la CUP, sinó que són els “mínims imprescindibles” per a un acord de bases amb Junts pel Sí. Unes condicions que se sostenen en tres fonaments, precisament les tres taules de negociació amb Junts pel Sí: ruptura democràtica, pla de xoc d’emergència i urgència social i procés constituent.

Ruptura democràtica

Una declaració que no és una DUI

En el document, la CUP afirma que la declaració de ruptura  aprovada dilluns 9 de novembre (i ja suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional) no és “cap DUI encoberta”, sinó que la descriu com un “acte mínim i necessari de sobirania”, que va servir per deixar palès que “el dipositari de la sobirania catalana recau en el poble català i en ningú més”.

Segons resa el text, l’aprovació de l’inici del procés cap a la independència –la “ruptura democràtica”– significa “obeir la pròpia legitimitat i legalitat catalana”, un fet que comporta “explícitament” desobeir les “imposicions” de l’Estat.

Pla de xoc d’emergència i urgència social

D’aplicar la ILP contra la pobresa energètica a retirar BCN World

La CUP ha plantejat un pla de xoc d’emergència social format essencialment per 53 condicions, dividides en dos grans blocs: 39 mesures per millorar les condicions de vida i 14 processos de privatització que caldria aturar, a parer dels cupaires.

Entre la quarantena de mesures socials hi ha l’aplicació immediata de la ILP sobre la pobresa energètica, la retirada del projecte de Barcelona World, l’ampliació del pressupost destinat a la renda mínima d’inserció, l’obertura o reobertura immediata les 24h dels CAPs de la Guineueta, Montcada i Reixac, Cerdanyola i Gatassa (Mataró) o la reducció a la meitat de les llistes d’espera. A més, demanen augmentar la dotació de professors als barris més castigats per la crisi, garantir 240.000 beques menjador més i assegurar la gratuïtat del transport públic a aturats, col·lectius en risc d’exclusió social, estudiants de centres públics i pensionistes.

Altres mesures que proposen són anul·lar parts dels peatges de l’AP7 i de l’AP2 per aturar la sinistralitat a la N-340 i la N-240 o la retirada de la Generalitat com a acusació de tots els processos judicials oberts per persecució política, desobediència a lleis injustes o dissidència, entre altres.

Pel que fa a les privatitzacions, la CUP reclama, entre altres, retirar  definitivament elConsorci Sanitari de Lleida, aturar el projecte VISC+, aturar els projectes de privatització de l’atenció primària, aturar la venda de l’ATLL i retirar la T-Mobilitat.

Procés constituent

Corrupció zero i més consultes ciutadanes

En l’últim bloc, la CUP afirma que a través de la obertura d’un procés constituent els ciutadans puguin participar directament per decidir i redactar la futura Constitució catalana. En aquest sentit, els cupaires demanen “superar el vergonyant apartheid electoral” que marca la llei d’estrangeria i la Loreg i garantir tots els drets civils i polítics a tots els ciutadans de Catalunya.

A més, reclamen “voluntat política” per lluitar contra la corrupció i acabar amb les lògiques de “nepotisme, col·locació i control” al capdavant dels mitjans de comunicació públics com algunes de les prioritats per tenir en compte de cara un eventual Estat català, que també hauria d’impulsar, creuen, “consultes sobre aspectes clau”. Per exemple, proposen fer referèndums sobre la gestió pública de l’aigua o l’impagament del deute.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s