Jordi Sánchez defensa declarar immediatament la independència si l’Estat «coacciona» Catalunya | Nació Digital

Jordi Sánchez defensa declarar immediatament la independència si l’Estat «coacciona» Catalunya | Nació Digital.

Jordi Sánchez defensa declarar immediatament la independència si l’Estat «coacciona» Catalunya

 El president l’ANC no preveu que castigui la població des de la perspectiva econòmica més enllà d’enfrontaments dialèctics i institucionals

Europa Press | Actualitzat el 22/08/2015 a les 11:15h

Jordi Sánchez, en l’entrevista a Europa Press Foto: Europa Press


El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha apostat per declarar immediatament la independència si l’Estat “coacciona” els catalans amb mesures com retirar el pagament de salaris a funcionaris o pensionistes en cas que guanyin els independentistes el 27-S i s’iniciï un procés constituent a Catalunya.
  
En una entrevista d’Europa Press, ha defensat que l’Estat té unes obligacions amb els ciutadans a títol individual que no podrà defugir i que els tribunals, en un cas extrem, hauran de vetllar perquè les mantingui.
  
Per aquesta raó, més enllà d’enfrontaments dialèctics i institucionals, no preveu que l’Estat castigui la població des de la perspectiva econòmica: “Això seria tant com trencar els fils amb Catalunya. Si això succeís, seria el moment clarament de prendre el comandament i declarar immediatament la independència”.
  
Segons Sánchez, l’obligació de l’Estat de continuar pagant les pensions no acaba en el moment en què Catalunya sigui independent perquè hi pot haver persones que visquin fora i hagin cotitzat tota la seva vida a Espanya, però ha aclarit que en el procés de sobirania hauran de resoldre’s totes aquestes qüestions perquè la Generalitat pugui garantir tots els drets de les persones que visquin a Catalunya.
  
“La independència no deixarà orfes de pensions a ningú, al contrari; tampoc cap empresa quedarà òrfena d’una legalitat, legislació o jurisprudència en el moment de fer un canvi de la legalitat espanyola a la catalana”, ha assegurat el president de l’ANC, després de constatar que per a això està prevista una llei de transitorietat.
  
Només ha apostat per substituir la legalitat espanyola per la catalana quan es disposi d’una hisenda pròpia amb recursos suficients per fer front als pagaments i hi hagi un conjunt de lleis i normes madures que no deixin buits que puguin generar desconcert: “Fer-ho abans seria entrar en el caos”.
  
Sobre si això es podrà fer en un termini de 18 mesos, com estableix el full de ruta del procés constituent, Sánchez s’ha limitat a destacar que com més gran sigui la majoria independentista, “més segur i ràpid” serà tot aquest procés.
  
Després d’apel·lar a una separació amistosa com la millor solució per a les dues parts, ha observat que des del Govern, començant pel seu president i les institucions espanyoles, hi ha un estat d’opinió des de fa setmanes que accepta obertament la hipòtesi de la independència: “Fins fa poques setmanes s’hi negava de manera permanent, igual que negava amb la mateixa intensitat fa uns segles que la terra era rodona. La situació ha fet un gir”.
  
Segons Sánchez, es percep que a Catalunya hi haurà una majoria democràtica al Parlament per impulsar un Estat, i el temor que això sigui una realitat es tradueix en el fet que les institucions espanyoles recorrin al discurs de la por.

Reforma de la Constitució 

Respecte de la reforma de la Constitució que planteja el PP, ha assenyalat que no els afecta aquest debat perquè el que volen és un estat català, i ha alertat que el canvi servirà per recentralitzar i reforçar així encara més el Govern i limitar l’autonomia.
  
“És una reforma que per al projecte de l’impuls d’un nou estat a Catalunya no aporta res nou”, ha tancat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s