ANC: «Les pensions estan garantides» | Nació Digital

ANC: «Les pensions estan garantides» | Nació Digital.

ANC: «Les pensions estan garantides»

Jordi Sànchez assegura que la Seguretat Social espanyola té l’obligació de pagar a tots els pensionistes que hi han cotitzat, independentment de si viuen en un país diferent a l’Estat espanyol

“És un dret individual”, reitera

Bernat Ferrer | Actualitzat el 25/07/2015 a les 21:30h

Jordi Sànchez, a la redacció de Nació Digital. Foto: Adrià Costa

Un dels dubtes recurrents en el debat independentista és qui pagarà les pensions l’endemà d’una hipotètica independència de Catalunya. I el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, té una resposta clara: “La Seguretat Social espanyola.” De la mateixa manera que quan un jubilat espanyol s’instal·la a un altre país i continua rebent la pensió, Sànchez assegura que els ciutadans que hagin cotitzat a la Seguretat Social espanyola continuaran rebent-ne els pagaments mensuals fins i tot l’endemà de la secessió. “És un dret individual”, apunta. I afirma: “Les pensions estan garantides.”

“Qui té l’obligació de pagar les pensions en aquest país és la Seguretat Social espanyola. Per tant, té l’obligació, per llei, sigui Catalunya un estat independent o no, de continuar pagant les pensions”, explica Sánchez en una entrevista amb Nació Digital. I hi afegeix: “Quan un senyor del Regne Unit ve a viure a Catalunya, les pensions que rep del govern britànic, les continua rebent del govern britànic. Perquè ell ha cotitzat en un sistema britànic de pensions.”

De la mateixa manera, considera, els catalans que han cotitzat a la Seguretat Social espanyola durant 40 anys, continuaran rebent les pagues mensuals fins i tot si viuen en un país tercer anomenat, per exemple, República de Catalunya.

“Si Catalunya és independent, una de dues: o hi ha un acord entre la Seguretat Social espanyola i la catalana perquè aquestes obligacions es traspassin de la Seguretat Social espanyola a la Seguretat Social catalana, o legalment la Seguretat Social espanyola estarà obligada de per vida a pagar les pensions a la meva mare. I no tinc cap dubte que si aquesta persona se’n va a un tribunal espanyol, el tribunal espanyol obligarà la Seguretat Social a continuar pagant. Les pensions estan garantides, perquè és un dret individual que l’ha de garantir l’organisme espanyol”, assegura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s