Les PAH denuncien “l’ús partidista” del “sí que es pot” per part de Podem, ICV i EUiA

Les PAH denuncien “l’ús partidista” del “sí que es pot” per part de Podem, ICV i EUiA.

ELECCIONS PLEBISCITÀRIES

Les PAH denuncien “l’ús partidista” del “sí que es pot” per part de Podem, ICV i EUiA

Les plataformes catalanes emeten un comunicat en què “de forma molt clara i contundent” rebutgen que una candidatura utilitzi un dels seus lemes de referència

  158

0 

El nom de la candidatura de la confluència d’esquerres pel 27-S, Catalunya, Sí que es Pot, no ha agradat a les assemblees catalanes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), ja que precisament el “sí que es pot” és un dels seus lemes característics. Així, el conjunt de les PAH catalanes  han emès un comunicat en el qual manifesten “de forma molt clara i contundent que rebutgem i denunciem l’ús partidista dels símbols de la PAH, en aquest cas un dels més emblemàtics com és el “Sí que es pot””. El text l’encapçala una referència directa a la confluència que preparen Podem, ICV i EUiA –no esmenta el Procés Constituent– i recorda que, des de l’inici, la PAH va néixer “amb una clara consciència col·lectiva, política i apartidista i no està subjecte al control ni als interessos de cap partit”.

Així, malgrat el paper de defensa del dret a l’habitatge, “no es pot confondre aquesta tasca política amb la relació o la vinculació amb cap partit”, ja que al moviment “participa gent amb diferents sensibilitats, persones diverses, algunes d’elles vinculades a diferents organitzacions polítiques”. La PAH, per tant, vol “preservar” aquesta “potència”, ja que és “un element que ha jugat un paper clau en l’expansió i l’èxit del moviment”.

Així mateix, el comunicat recorda que, de cara a les eleccions municipals, ja van rebutjar i denunciar l’ús de la seva simbologia, cosa que tornen a fer ara en relació a la candidatura Catalunya, Sí que es Pot. “Creiem fermament que aquest fet no fa cap favor a la lluita diària de milers de persones i de nou ens veiem obligades a exigir respecte a l’apartidisme i a la independència de la PAH”, insisteix el text, que subratlla que “ la millor manera d’ajudar a la lluita pel dret a l’habitatge és respectar el seu apartidisme i donar suport a les seves demandes i no intentant confondre amb un clar interès electoralista”. Finalment, la PAH subratlla de nou la seva independència política i afirma que seguirà “posant propostes sobre la taula de tots els partits, exigint-los i senyalant si és necessari mentre segueixin sent els nostres drets els que estan en joc”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s