La nova enquesta del CEO no pot amagar que l’independentisme és per molt l’opció majoritària »

La nova enquesta del CEO no pot amagar que l’independentisme és per molt l’opció majoritària ».

La nova enquesta del CEO no pot amagar que l’independentisme és per molt l’opció majoritària

CEO

El darrer Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió, presentat aquest divendres, feta entre el 2 i el 24 de juny a dos-mil enquestats presencials  mostra que un 37,6% volen que Catalunya esdevingui un estat independent, mentre que els que voldrien una comunitat autònoma com en l’actualitat són un 29,3,  i un 24% es mostra partidari d’una tercera via expressada en forma “d’estat dins una Espanya federal”. Els partidaris de que sigui només una regió són el 4%.

En un hipotètic referèndum el no a la independència arribaria al 50%, set punts per sobre del sí, que es quedaria em el 42,9%. La franja de persones que no sap que votarien és del 5,8 mentre que un 1,3 no contesten.

Però quan fan la pregunta directe: “Catalunya Estat Independent” Sí/No, és després d’haver preguntat quin tipus de relació (autonomia, estat federal, …)
Això condiciona la pregunta directe, donat que si ja has dit que voldries una relació federal, la resposta a la pregunta directe és NO.

CEO 2

En el baròmetre anterior, el de la primera onada del 2015, del febrer, el vot favorable era del 44,1% mentre que el no era quatre punts més alta, amb un 48%.

Els que advoquen per l’estat propi han patit un lleu descens, del 39,1% al 37,6%, i també els de

En relació al tracte que rep Catalunya per part de l’Estat i, entre múltiples opcions guanya amb un 21% els que el consideren “totalment injust”.

Aquest baròmetre no inclou, com és habitual, la projecció d’escons. Els motius per descartar-ho, segons ha explicat el director de l’ens, Jordi Argelaguet, són la dificultat que implicava ponderar les dades i de treure conclusions sobre el resultat de CiU, ja que una gran part de les dades es van recollir abans del trencament de la federació, i també al fet del dubte sobre algunes coalicions, perquè el baròmetre separa els resultats d’ICV-EUiA i Podemos, que a dia d’avui ja han acordat concórrer unides a les eleccions.

Prolecció escons CEO

Però algun usuari de twitter com @NicolasValle ha fet una projecció dels resultats en escons, per unes eleccions al Parlament, que donarien una majoria sòlida al conjunt de les tres llistes independentistes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s