Juli Smith – Els Bolivarians versus els Zapatistes. Simón Bolívar…

(2) Juli Smith – Els Bolivarians versus els Zapatistes. Simón Bolívar….

Els Bolivarians versus els Zapatistes.
Simón Bolívar va encapçalar una revolta d’alliberament burgesa, les colònies van aconseguir la independència de la metròpoli i així els colonitzadors “criollos” van adquirir el poder i van ser lliures de problemes i extorsions de la metròpoli, als indigenes ni aigua, es va entendre com una millora respecte la situació anterior, però les oligarquies governants van continuant sent les mateixes.
Podemos ( Podem) s’enmiralla en els Bolivarians, volen alliberar-se, alliberar-nos de la “casta” que ens oprimeix, roba i maltracta social i economicament, qui comanda el moviment d’alliberament cabdill i paladí?, al igual que els seus lloctinents d’on surten? De la base? del poble treballador? O de la burgesia il·lustrada? I adobat pel culte a la personalitat del Lider… 
Simon Bolivar va morir a casa d’un amic víctima de la tuberculosi i dels desenganys de la lluita pel poder.
Per altra banda Emiliano Zapata fill d’uns humils camperols encapçala una revolta en busca de justícia social per els iguals, després de lluites i desavinències revolucionaries, es va dedicar a transformar el seu estat i fer efectiva la prédica de la revolució social mentre els altres dos ( Villa i Carranza) es barallaven.
Les CUP ( Candidatures d’Unitat Popular) s’enmiralla en els Zapatistes i en el seu treball de base, sense lider identificat i amb representants que ho són per un periòde determinat i curt. No volen alliberar-nos de res, pensen que l’alliberament col·lectiu i personal passa per la justícia social i que a partir de la consciènciació personal i col·lectiva s’aconseguirà. Passa per treballar al barris, i fer efectiva la justícia social. I unes de les condicions que ens abocarà a la justícia social serà fer efectiva la independència de la Terra.
El seu lider és el poble, i els seus representants van variant i canviant segons les circumstàncies.
Emiliano Zapata va morir assassinat traicionat per un burgés “revolucionari” Carranza.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s