El govern espanyol també impugna el comissionat de la Transició Nacional | Nació Digital

El govern espanyol també impugna el comissionat de la Transició Nacional | Nació Digital.

El govern espanyol també impugna el comissionat de la Transició Nacional

Sáenz de Santamaría anuncia que enviarà el nomenament de Carles Viver Pi-Sunyer al Tribunal Constitucional després que l’executiu català fes cas omís a un primer requeriment

Carles Viver Pi-Sunyer i Artur Mas, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Nou atac del govern espanyol contra l’intent de Govern per a desplegar les estructures d’estat. L’executiu espanyol ha anunciat que portarà el comissionat per a la Transició Nacional al Tribunal Constitucional. L’objectiu és deixar sense efecte el nomenament de Carles Viver i Pi-Sunyer –realitzat el febrer passat- com a responsable de preparar la “desconnexió” amb l’Estat.

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres un acord pel què presentarà davant el Tribunal Constitucional un conflicte positiu de competències contra el decret de la Generalitat de creació del comissionat per a la Transició Nacional. També contra els plans executius per a la preparació d’estructures d’estat i el pla d’infraestructures estratègiques, a més de “totes les previsions i actuacions desenvolupades a l’empara d’aquest decret, dels plans, o coincidents amb la seva finalitat”. L’executiu acompanya el conflicte de competències amb una petició perquè el TC suspengui automàticament el decret i els plans d’acord a l’article 161.2 de la Constitució.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. Segons ha afirmat, d’aquesta manera l’Estat “culmina el procés” que va iniciar el 17 d’abril quan va presentar un requeriment d’incompetència a la Generalitat que, segons la vicepresidenta espanyola, la Generalitat va respondre “negativament”.

Segons l’executiu espanyol el decret “vulnera la sobirania nacional que resideix en el conjunt del poble espanyol, la indissoluble unitat de la nació espanyola, la subjecció de tots els ciutadans i poders públics a la Constitució i a l’ordenament jurídic i el procediment de reforma de la Constitució”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s