El Consell d’Europa admet a tràmit una moció sobre el dret de decidir de Catalunya – VilaWeb

El Consell d’Europa admet a tràmit una moció sobre el dret de decidir de Catalunya – VilaWeb.

Divendres  26.06.2015  15:09

El Consell d’Europa admet a tràmit una moció sobre el dret de decidir de Catalunya

El danès Jacob Lund, vice-president de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, ha presentat el text, signat per trenta membres del Consell

Men?ame

El Consell d’Europa ha admès una moció de resolució sobre el dret de decidir de Catalunya. L’ha presentada el diputat danès Jacob Lund, un dels vice-presidents de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, secretari de la delegació danesa i membre del grup socialista del Consell. Lund ha recollit trenta signatures per poder presentar el text, deu més de les que requereix aquest tràmit i entre les quals hi ha les de membres de diversos grups polítics de la cambra.

La moció manifesta el dret d’autodeterminació de Catalunya i defensa que aquest és un debat que s’ha de fer a nivell europeu. I destaca els punts següents:

«1. El Consell d’Europa hauria d’examinar la qüestió de l’autodeterminació per a Catalunya, i per a altres regions europees on s’intenti impedir que la població pugui exercir el seu dret d’autodeterminació.
2. A més, la discussió sobre la independència hauria de succeir en un context de diàleg pacífic i democràtic entre la regió en qüestió i el govern de l’Estat.
3. S’hauria d’encoratjar al diàleg pacífic i democràtic i altres respostes constructives per a la situació, com és el cas dels membres del Consell d’Europa: Regne Unit, Dinamarca, Suècia i Noruega.
4. Europa hauria d’impulsar les millors, i no les pitjors, pràctiques en qüestions d’autodeterminació a tot el continent.»

Es tracta d’un nou pas fruit de la col·laboració de l’ANC fe Dinamarca amb els diputats danesos per debatre sobre l’autodeterminació de Catalunya. Com ja va passar al maig a Copenhaguen, quan el dret de decidir es va portar a debat i votació al parlament, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) també ha participat de la iniciativa.  

Un cop admesa a tràmit, la moció serà tractada a la mesa del consell i quan sigui ratificada es farà arribar a un comitè perquè en prepari un informe.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s