Arrufat avisa que hi ha partits que volen fer bandera del «muerte a Mas» | Nació Digital

Arrufat avisa que hi ha partits que volen fer bandera del «muerte a Mas» | Nació Digital.

Arrufat avisa que hi ha partits que volen fer bandera del «muerte a Mas»

Explica, en referència velada a Podem: “He estat en reunions on se’ns ha dit: ‘Nosaltres a les properes eleccions anirem a explotar l’odi contra Mas, perquè quan anem a Nou Barris, si parlem de procés constituent, se’ns mira molt estrany'”

Bernat Ferrer | Actualitzat el 14/06/2015 a les 20:30h

Joan Tardà i Quim Arrufat, en un acte de la Fundació l’Alternativa.


El procés de confluència que estan intentant articular les esquerres situades al marge del PSC viu un profund debat intern sobre si primer cal posar-se d’acord en provocar una ruptura amb Espanya que permeti la construcció d’un nou paradigma polític català, o bé si allò realment prioritari és trencar l’status quo espanyol i després ja es veurà si Catalunya ha de ser independent. 

Així, serien a grans trets la via CUP o la via Podem, i amb ICV, EUiA i Procés Constituent sense acabar de tenir clar on se situen. En aquest context, el diputat de la CUP Quim Arrufat explica: “He estat en reunions on se’ns ha dit: ‘Nosaltres a les properes eleccions anirem a explotar l’odi contra Mas, perquè quan anem a Nou Barris, si parlem de procés constituent i d’altres coses, se’ns mira molt estrany i no ho entenen. En canvi, si diem ‘muerte a Mas‘, se’ns entén” [a partir de 1:41:55 del vídeo de l’acte].

Sense fer referència explícita a Podem, Arrufat titllava aquesta via apuntada públicament per Gemma Ubasart “d’una alçada de mires molt curta”, fomentada sobretot per La Sexta. Arrufat s’expressava així dijous, en el marc d’una xerrada organitzada per la Fundació l’Alternativa d’EUiA, mirant de convèncer els seus interlocutors que se sumessin a la via d’una ruptura democràtica “aquí. Això s’ha de fer amb la valentia de voler escoltar la gent d’aquí, al marge del que digui La Sexta”.

Segons Arrufat, acceptar Catalunya com a marc vàlid per a l’acció política “és molt complicat per a determinada esquerra”, sobretot tenint en compte que “La Sexta i determinats voceros de l’esquerra espanyola estaran a sobre permanentment, acusant de ‘¡Aaaah! ¡Coincides con CiU con alguna cosa!’

El diputat cupaire vinculava tota aquesta reflexió a la constatació que “una part de la burgesia hi ha de ser, en aquest procés”, sobretot la que representa la petita i la mitjana empresa, que estigui més o menys d’acord en corregir les disfuncions del sistema neoliberal actual.

EUiA, per la República Catalana

Sense recollir el guant directament, el coordinador nacional d’EUiA, Joan Josep Nuet, sí que va coincidir amb Arrufat que les forces de l’esquerra alternativa catalana han de guanyar les eleccions del 27-S per, l’endemà, “iniciar una fase constituent que ens ha de dur a la República Catalana”. Si després l’Estat espanyol s’hi vol sumar, perfecte. Però l’hipotètic procés de trencament que pugui iniciar-se a Catalunya, per a EUiA, és perfectament vàlid per se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s