Ofensiva del govern espanyol contra totes les estructures d’Estat

Ofensiva del govern espanyol contra totes les estructures d’Estat.

12/06/2015
Ofensiva del govern espanyol contra totes les estructures d’Estat
Recorre davant del TC el pla director de l’administració tributària de Catalunya, la seguretat social pròpia i el servei meteorològic, entre d’altres
Nerea Rodríguez / Agències

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría

Ofensiva del govern espanyol contra totes les estructures d’Estat catalanes. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’Executiu espanyol interposarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la llei catalana que regula la creació d’estructures d’Estat.

D’aquesta manera, l’Executiu de Mariano Rajoy considera que és “inconstitucional” crear les bases per a una “possible separació”, i concretament impugnarà cinc disposicions adicionals (22, 23, 24, 25 i 26) i dos articles (69 i 95) de la llei de mesures fiscals i financeres aprovada pel Parlament el passat 11 de març. La ‘número dos’ del govern espanyol ha argumentat que la llei vulnera competències de la Constitució per “intentar gestionar tots els impostos de la comunitat autònoma”.

El recurs, que també demanarà la suspensió automàtica dels preceptes impugnats quan s’admeti a tràmit, afecta al pla director de l’Administració Tributària de Catalunya, la Seguretat Social pròpia i el servei meteorològic, entre d’altres. Segons la vicepresidenta espanyola, el recurs compta amb l’informe favorable del Consell d’Estat, l’advocat de l’Estat i els ministeris de Justícia, Economia, Hisenda i Interior, que són els “afectats” per la creació d’aquestes estructures.

Alhora, Santamaría ha argumentat que “tan inconstitucional és declarar la sobirania del Parlament de Catalunya, com assentar les bases per anar treballant en estructures d’Estat”, i ha recordat que “el TC ha anat declarant inconstitucionals molts elements del fulla de ruta sobiranista, com la declaració de sobirania del Parlament i la llei que afecta a les consultes, entre d’altres”.

Soraya Sáenz de Santamaría

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s