L’expulsió automàtica d’una Catalunya independent de la UE no és realista, segons experts

L’expulsió automàtica d’una Catalunya independent de la UE no és realista, segons experts.

11/06/2015
L’expulsió automàtica d’una Catalunya independent de la UE no és realista, segons experts
Un acte organitzat pel Diplocat amb savis internacionals conclou que la separació unilateral augmentaria els riscos però “ni de bon tros” com diu el govern espanyol
Redacció
Experts internacionals han descartat avui l’expulsió o l’adhesió automàtiques de Catalunya a la Unió Europea (UE) en l’hipotètic cas que es proclamés la independència catalana. “No és realista pensar que bandajarien Catalunya”, han afirmat. L’acte, organitzat pel Diplocat, ha reunit un grup de savis encapçalats per Graham Avery, sènior del ‘think tank’ European Policy Centre, i la majoria ha coincidit a subratllar que si es fes unilateralment els riscos i els costos augmentarien però no serien “ni de bon tros” tan alts com el govern espanyol diu.

Així mateix, els experts han destacat que la neutralitat actual de la UE es convertirà en sentit comú i pragmatisme en el cas que Catalunya esdevingui sobirana. Avery també ha afirmat que una declaració unilateral d’independència (DUI) dificultaria el procés, però ha reconegut que un no permanent de Madrid al diàleg és difícilment sostenible. També han sostingut que el manteniment de Catalunya dins la UE seria en benefici de tothom, inclòs l’estat espanyol.

La taula rodona ha estat moderada per Carme Colomina, cap d’internacional del diari Ara, i hi han participat a part d’Avery, Alfonso Gonzàlez Bondia, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i, via Skype per un problema de salut, Kai-Olaf Lang, cap de recerca de l’Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional a la fundació Wissenschaft und Politik (SWP).

Sense títol

La taula rodona del Diplocat, avui a Barcelona
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s