Premi #PuskasHerrera – Fot-li Pou – impulsada per Joan Maria Pou

Premi #PuskasHerrera – Fot-li Pou – impulsada per Joan Maria Pou.

Hi ha vida més enllà del Barça

Llegir i escriure

Joan Herrera

Escric aquestes línies de genolls, Joan. No puc fer-ho d’una altra manera. Quan les habilitats i els mèrits d’una persona són tan majúsculs, la gent menys capacitada només pot acotar el cap i professar per sempre respecte i admiració. I aquest és el meu únic objectiu avui, Joan: reconèixer la teva grandesa.

Perquè no era fàcil. No era gens fàcil. Després d’acumular 28 anys d’història com a partit (ICV), després de sumar més de tres dècades governant amb poc esperit de casta des de l’Ajuntament de Barcelona, després de convertir Lluís Tejedor en alcalde vitalici d’El Prat de Llobregat (ho és des de 1983 i ara torna a presentar-se per 10a legislatura consecutiva, per renovar el municipi molt fort), després que diversos diputats del partit declaressin en el judici sobre els fets del Parlament -malgrat haver anunciat públicament que no ho farien, després de tenir Joan Saura capitanejant la conselleria d’Interior (d’Interior, imagina’t) durant quatre anys, després d’haver permès que el mateix Saura es jubilés al cementiri del Senat des del 2011, fent allò tan llefiscoset i criticat de la vella política…

Després que Imma Mayol es declarés antisistema asseguda en un cotxe oficial, després de ser el partit que ha dirigit des d’Interior algunes de les càrregues més memorables dels Mossos, després que el conseller Francesc Baltasar anés a veure la Moreneta (símbol reconegudament antisistema) per demanar-li que deixés caure una mica d’aigua sobre els camps catalans, després que quatre alts càrrecs d’ICV acabessin col·locats a Agbar (companyia a la que prèviament se li havien adjudicat des dels seus departaments obres per valor de més de 180 milions d’euros), després d’haver publicat que el partit té un deute de 12,9 milions d’euros amb les entitats bancàries del país (11,42M a Caixabank, 0,99M a Catalunya Bank i 0,12M a Banc de Sabadell), després d’haver encerclat igualment La Caixa el passat 11S de 2013, ignorant les humils dades anteriors, després que Ricard Gomà hagi declarat ara que és urgent que es reobri el cas Ciutat Morta, no considerant-ho així quan ell era tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania entre 2007 i 2011, després que el 2003 aprovéssiu convertir Can Vies en una zona verda, després…

Després de tot això, no era fàcil aconseguir colar-vos a la Barcelona en Comú d’Ada Colau. No era gens fàcil que el regeneracionisme de Podemos, de la monja Forcades, de Guanyem i d’Equo s’empassés que sou dels seus, que sou rebels i que ho voleu canviar tot. Era gairebé una quimera pensar que algun dia algú podria marcar un gol polític com aquest, per l’escaire, a la creueta, amb tanta potència i tanta classe. Un gol històric.

Però ho heu aconseguit. Ho has aconseguit, Joan. I la resta de ciutadans, amb menys astúcia i valor, l’únic que podem fer és treure’ns el barret i admirar-te eternament. Et mereixes l’aplaudiment de la platea, et mereixes el públic dret, un carrer en un barri obrer de Barcelona, un monument en una plaça central, o una estàtua, o una condecoració. O un premi. Sí, Joan, ja ho tinc! Podem fer això. Un premi. Fem un premi. El premi #PuskasHerrera. Que serveixi per homenatjar el millor gol de la temporada, el teu.

Som-hi, va. Obrim en aquests moments un Verkami per poder finançar l’estatueta física del premi #PuskasHerrera i entre tots ho tirem endavant. Mobilitzem-nos, poble. Tan fàcil com entrar ara mateix aquí i fer possible un premi merescut i històric. Perquè aquesta condecoració és necessària, gairebé una obligació moral, i només amb la mínima col·laboració de tots aconseguirem que es faci realitat. Ja pots entrar a la pàgina i fer l’aportació que vulguis. En Joan s’ho mereix, tot el partit s’ho mereix. No crec que tornem a veure un gol com aquest mai més. Som els testimonis d’un moment únic i irrepetible. Pelé, Di Stefano, Cruyff, Maradona, Messi, i ara Herrera. Sobretot Herrera. El nou Puskas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s