Error o missatge diplomàtic? El Parlament Europeu va tractar Catalunya d’estat independent – VilaWeb

Error o missatge diplomàtic? El Parlament Europeu va tractar Catalunya d’estat independent – VilaWeb.

 

Dijous  21.05.2015  15:00

Error o missatge diplomàtic? El Parlament Europeu va tractar Catalunya d’estat independent

UPyD es queixa a Martin Schultz per la inclusió del parlament català en una llista de parlaments dels estats membres

Men?ame

El Parlament Europeu edita unes agendes per als parlamentaris on s’inclou un apartat amb els contactes dels 28 parlaments dels estats membres de la Unió Europea. Enguany en l’agenda s’ha inclòs el parlament català. Com si Catalunya ja fos un estat més de la UE. Fou un error anecdòtic o un subtil missatge diplomàtic? Sigui com sigui, el fet és explicat per l’eurodiputat d’UPyD Enrique Calvo a la seva pàgina de Facebook. En un apunt de començament de setmana, Calvo explica que va presentar una queixa formal al Parlament Europeu ‘complint amb el meu programa de defensa de la unitat i igualtat dels ciutadans espanyols’.

Heus ací uns fragments de l’apunt de Calvo:

«De manera inexplicada fins ara (s’ha obert una investigació) en les agendes anuals que distribueix el Parlament Europeu i on figuren les dades de contacte dels 28 parlaments nacionals dels estats membres, en el cas d’Espanya, s’inclouen les dades del Parlament de la Catalunya Ibèrica de manera que sembla conferir a aquest parlament regional el rang de nacional. Això suposa un greu error de conseqüències polítiques greus i una lamentable discriminació per a la resta de regions espanyoles i europees.

[…]

El 13 de maig vaig rebre a títol personal, com a europarlamentari, unacarta del president Schulz en resposta a la meva queixa, en què el president mateix s’excusava per l’error i agraïa la detecció i comunicació de l’error. […] El president Schulz no tan sols ha reconegut l’anomalia (que ha estat ja transmesa als serveis de distribució del Parlament Europeu perquè s’esmeni l’error al més aviat possible) sinó que a més exposa en la seva carta l’obertura d’una investigació i proposa que per a les actuals agendes ja distribuïdes, el parlament emeti una fe d’errata oficial, que naturalment exigiré.»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s