Qui són els possibles futurs 10 regidors d’Ada Colau? Prou mentides de suposades revolucions democràtiques de la mà de Guanyem Barcelona.

Qui són els possibles futurs 10 regidors d’Ada Colau? Prou mentides de suposades revolucions democràtiques de la mà de Guanyem Barcelona..

Qui són els possibles futurs 10 regidors d’Ada Colau? Prou mentides de suposades revolucions democràtiques de la mà de Guanyem Barcelona.

El proper 24 de maig els barcelonins tenim una cita amb les urnes per decidir qui conformarà el proper equip de govern que s’encarregarà de gestionar una de les capitals amb més rellevància d’Europa i del món. Per dirigir aquest transatlàntic que es diu Barcelona calen moltes persones amb experiència en l’àmbit públic i també privat, cal una bona estructura que recolzi aquests gestors i sobre tot el més important és tenir els objectius clars, nítids, reals i no pensar que una suposada revolució democràtica (que ara desemmascararé) ens farà ciutadans d’una ciutat “zen” imaginària.

En les darreres enquestes publicades per diversos mitjans s’atorga una forquilla de fins a 10 regidors (del total de 41 a l’Ajuntament) a la coalició d’Esquerres de l’activista Ada Colau, empatant fins i tot amb l’actual alcalde Xavier Trias, podent d’aquesta forma esdevenir fins i tot la primera força de govern.

En aquest cas no valorarem les enquestes, simplement faré un petit retrat, clar i directe, dels 10 potencials regidors que segons la seva cap de llistes estan recolzats per milers de persones, tenen diferents trajectòries, que representen la majoria social i són sinònim de revolució democràtica.

1.Ada Colau: Tothom coneix sobradament la messiànica Colau. Anem al grà. Treballa a l’Observatori DESC (Drets Econòmics Socials i Culturals), entitat (literal del seu web, pagat per tots els ciutadans) que “concentra els seus esforços en desmuntar la percepció devaluada dels drets socials -dret a l’habitatge, al treball, a l’educació, a la salut, a l’alimentació- en relació a d’altres drets considerats fonamentals com els drets civils i polítics i els drets patrimonials”. El seu finançament prové: 39% Ajuntament de Barcelona, 27% Agència Espanyola per a la Cooperació i Desenvolupament (Ministeri Exteriors), 17% Generalitat de Catalunya, 15% Fons Europeus, la resta altres institucions públiques locals. Per què es queixa la Sra. Colau que no es posen recursos públics per defensar la seva causa i a més pagar-li un sou a ella? Treballa per un lobby finançat amb diners públics i no ho sap? En la seva presentació curricular diu que “mai s’hagués presentat sola a unes eleccions”. A la següent frase ja diu “vull guanyar Barcelona”, on està el “guanyem”?

2.Gerardo Pisarello. Argentí. Resident a Barcelona des de el 2001. Vicepresident del Observatori DESC. Doctor en dret i professor de dret constitucional a la UB. Em quedo amb la seva frase: “Mentre augmenten les desigualtats, el petit grup que concentra privilegis en detriment del bé comú té cada cop més poder. No ens ho podem permetre.” No crec que sigui una visió molt ajustada a la seva realitat quan una persona vinguda d’un altre país assoleix la vicepresidència d’un organisme que rep subvencions de les principals institucions del país i que es guanya la vida en una Universitat Pública estatal. Realment no es sent ell un privilegiat?

3.Laia Ortiz. Política professional de la branca ICV. Diputada al Parlament de Catalunya amb 26 anys, del 2006 al 2012 (6 anys), actualment diputada al Congrés dels Diputats des de el 2011 (quasi 4 anys). Ara amb 35 anys i amb 10 anys a l’esquena ocupant un escó. La Laia es riu de la casta. Mai ha treballat a l’àmbit privat.

4.Jaume Asens. Advocat de l’equip jurídic de l’Observatori DESC. Segons la seva descripció curricular es destaca per la seva defensa dels casos de defensa dels drets humans i dels moviments socials. Un dels seus primers casos va ser la defensa del CSO Cine Princesa. Això ja sembla la quinta dels “sorayos” i els “genoveses” del PP, els bategem com “the observers”?

5.Janet Sanz. Política professional de la branca ICV. Regidora a l’Ajuntament de Barcelona des de els 26 anys. Actualment amb 30 anys ja en porta 4 ocupant un càrrec públic. Em quedo amb dues frases: “Durant quatre anys hem patit un govern i un alcalde al servei d’interessos privats” i “Vull posar tota aquesta experiència i coneixement per contribuir a fer de Barcelona una ciutat més humana i més justa”. El “vademecum” d’ICV és el llibre dels generalismes. Mai ha treballat a l’àmbit privat. Li “molen” els cap d’any a Baqueira Beret.

6.Raimundo Viejo. Gallec. Pes pesat a Podemos. Resident a Barcelona des de el 2005. Professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona. Casta acadèmica. Són els ulls de Pablo Iglesias a Barcelona.

7.Gala Pin. Activista. No he trobat currículum professional enlloc. Es queixa de tot, especialment de la defensa del dret a l’habitatge per això ella té una hipoteca i molta gent no, oi?. Amiga d’Ada Colau a la PAH ja que n’és membre des de 2012.

8.Agustí Colom. Representat “comercial” ICV. Casta acadèmica i política. Professor del Departament de Teoria Econòmica de la UB. Membre de la Sindicatura de Comptes del 2004 al 2011 (a proposta ICV), al 2012 ICV el va tornar a proposar per un nou mandat de 7 anys però el Parlament de Catalunya ho va rebutjar. El salari anual dels síndics és de 100.821,11 €. Guanyem?

9.Laura Pérez Castaño. Membre de Podemos. Ha treballat a Bolívia, Perú i Equador però no sabem de què. Em quedo amb el següent: “No podemos trabajar al servicio del patriarcado, de la casta, esa que ha desmantelado los servicios públicos, exigiéndole a su población que asuma el papel del estado y eduque, sane, cuide, ahorre y vele por su propia seguridad. Y además, lo haga en silencio y con abnegación. Tenemos que desmontar y deconstruir este sistema desigual y criminal, que deja sin comer a muchos para engordar a unos pocos. Eso no es convivencia. Es abusivo”. Caldria que fes un cafè amb la Ortiz, Sanz i en Colom abans d’anar junts a les llistes, no?

10.Mercedes Vidal. Membre EUiA. Llicenciada en ciències ambientals per la UAB. Treballa des de fa 10 anys, que estrany, qui manava fa 10 anys? a un consorci públic de Barcelona (BCN Ecologia) dedicat a l’àmbit de l’urbanisme i l’ecologia. És l’única que té perfil a Linkedin. Bravo.

Estimats lectors, la millor revolució democràtica que podeu fer és saber qui hi ha al darrera d’aquest gran teatre televisiu que s’anomena Ada Colau i Guanyem Barcelona. Barcelonins i barcelonines, voteu a qui considereu però llegiu, informeu-vos, feu el que calgui i creieu en la vostra ciutat i en el model que tenim però sobre tot que “no nos engañen” (to APM).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s