La plataforma de Colau cobra 365.000 euros de l’Ajuntament

La plataforma de Colau cobra 365.000 euros de l’Ajuntament.

12/05/2015
La plataforma de Colau cobra 365.000 euros de l’Ajuntament
L’entitat presenta com a justificant els sous de la cap de llista i de la número 7 de Bcn en Comú, que s’enfilen a 2.600 i 1.100 euros respectivament
Quico Sallés
Ada Colau no s’està de criticar obertament la gestió de Xavier Trias al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, ha titllat de “màfia” el govern municipal. Ara bé, aquestes crítiques topen amb la relació econòmica que el consistori té amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca –l’entitat que liderava Colau- i l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals que dirigeix Jordi Borja, número 37 de la llista Barcelona en Comú. Comptat i debatut, les dues entitats han rebut un total de 365.000 euros de l’Ajuntament per quatre anys. Com a justificació d’aquesta subvenció tant la PAH com Observatori DESC aporten el sou de Colau i la de la seva número set a la llista, Gala Margarita Pin Ferrando, que s’enfilen entre les dues a uns 3.700 euros bruts mensuals.

Segons ha pogut saber ElSingular, l’Ajuntament ha signat tres convenis des del 2012 ençà amb la PAH i l’Observatori DESC. El primer el va signar l’1 de setembre de 2012 i tenia una durada fins a 31 d’agost del 2013. Aquest acord va concretar una subvenció de 25.000 euros, que va coincidir amb la Marató de la Pobresa. 

A continuació, l’u de setembre de 2013 PAH i Observatori DESC van signar amb l’Ajuntament un segon conveni per valor de 100.000 euros i que abastava fins el 31 d’agost de 2014. En darrer terme, es va signar una nova subvenció ja per dos anys –expira el 31 d’agost de 2016- per valor de 240.000 euros -120.000 euros l’any-. Aquest acord, signat per la quarta tinent d’alcalde, Maite Fandos; per Susana Ordóñez, de la PAH, i Vanesa Valiño de l’Observatori DESC, té per objecte fer suport al projecte “Dret a l’habitatge: empoderament col·lectiu i assessorament jurídic i social”.

Aquestes subvencions impliquen presentar les despeses que justifiquen els imports rebuts. Segons l’expedient 20120285 amb què es tramiten aquests convenis, tant l’Observatori DESC com la PAH presenten el sou de Colau i Gala Margarita Pin Ferrando. A l’alcaldable de Barcelona en Comú li atribueixen per “tasques d’organització i coordinació” un cost salarial mensual de 2.605 euros, a un cost per hora de 65,14 euros en jornades de 40 hores la setmana. Per la seva banda, Gala Margarita Pin Ferrando, com a “tècnica del projecte”, li apunten un cost mensual de 1.073 euros, que suposen 20 hores de treball a la setmana.

Ada Colau a Sarrà

Ada Colau a Sarrià
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s