El líder de Podemos qüestiona la unitat de la llengua catalana

El líder de Podemos qüestiona la unitat de la llengua catalana.

07/05/2015
El líder de Podemos qüestiona la unitat de la llengua catalana
Iglesias reconeix que “no sé quines implicacions tindria, no sóc un especialista en qüestions lingüístiques”
Nerea Rodríguez
El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha qüestionat avui la unitat de la llengua catalana. Ha passat quan Iglesias estava sent entrevista a Rac1 i el periodista Vicent Sanchis li ha preguntat si està a favor de la unitat de la llengua catalana a l’Aragó, les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya. El líder de Podemos ha respost: “No sabria dir-li, amb humilitat. Sé que la llengua catalana es parla no només a Catalunya, sinó també a més llocs. No ho sé, no sóc un especialista en qüestions lingüístiques i no sé quines implicacions tindria la unitat de la llengua catalana, suposo que és un debat més filològic que polític i, humilment, no tinc elements de judici”.

Sanchis ha continuat argumentant que “es fa política molt seriosa, i els partits han de tenir la seva opinió sobre el tema, perquè és polític”. Iglesias ha insistit: “I li dic humilment que no sabria dir-li si el català que es parla a l’Aragó ha de tenir una unitat amb el que estableixi una acadèmia de la llengua catalana. Sé que aquestes qüestions són delicades i que, fins i tot, alguns van arribar a plantejar que calia un diccionari de valencià-català i català-valencià”.

El periodista li ha recordat que “es va escriure el diccionari, però qui el va escriure després es va passar a la unitat de la llengua catalana, quan el va acabar”. “Quines coses… En aquest cas, jo voldria escoltar què diuen els filòlegs, perquè crec que convertir en política les qüestions filològiques és extremadament perillós, i jo no sóc expert en llengua catalana per fer un judici sobre això”, ha respost el líder de Podemos. Finalment, Sanchis ha conclòs: “Els filòlegs de totes les universitats romanístiques del món estan per aquesta unitat, perquè ho sàpiga”.

Pablo Iglesias

Pablo Iglesias, en el míting a Andalusia
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s