Catalunya envia per primer cop un representant a la UNESCO

Catalunya envia per primer cop un representant a la UNESCO.

28/04/2015
ESTRUCTURES D’ESTAT
Catalunya envia per primer cop un representant a la UNESCO
El govern signa un acord amb la institució cultural més universal per participar-hi directament
Pep Lloveras

Catalunya passarà a formar part de la UNESCO i per primer cop hi tindrà un representant, encara per determinar. El govern ha aprovat avui signar un acord amb aquesta institució cultural, la més universal, per participar-hi directament. “És un primer pas, modest, però és el que ara és possible i l’aprofitarem. Mai no hi havíem estat i voldríem una presència més potent, però estem segurs que la col·laboració germinarà”, ha indicat el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs.

Concretament, Catalunya s’encarregarà principalment del programa l‘home i la biosfera, en el qual desenvoluparà activitats de suport sobre biodiversitat i educació ambiental, i del programa d’anàlisi i seguiment de projectes internacionals, on participarà en el procés per determinar candidatures a noves reserves de la biosfera.


Llei d’acció exterior


Així mateix, el consell executiu ha iniciat el desplegament de la Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, aprovada per una àmplia majoria del Parlament de Catalunya, amb l’aprovació del decret que regula els òrgans col·legiats de coordinació, participació i seguiment previstos a la norma.

El govern també ha autoritzat la renovació del conveni de cooperació transfronterera amb el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló, signat el 2009, per desenvolupar projectes i accions conjuntes de lobby, prioritàriament sobre logística i transport, mobilitat dels joves, ensenyament superior, recerca i innovació.

Càtedra Abel Martínez


D’altra banda, el govern ha creat la càtedra Abel Martínez Oliva, a través de la Universitat de Lleida (UdL), en memòria del professor mort en tràgiques circumstàncies a l’Institut Joan Fuster de Barcelona. La càtedra buscarà potenciar la recerca en l’educació de l’adolescència. 

Sense títol

Imatge d’una assemblea de la UNESCO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s