El ciborg Neil Harbisson modifica el seu passaport britànic per reivindicar que és català – VilaWeb

El ciborg Neil Harbisson modifica el seu passaport britànic per reivindicar que és català – VilaWeb.

 

Dilluns  27.04.2015  17:04

El ciborg Neil Harbisson modifica el seu passaport britànic per reivindicar que és català

Hi ha escrit les paraules ‘Sóc català’ perquè un document oficial indiqui la seva identitat

Men?ame

Neil Harbisson, famós a tot el món per ser el primer ciborg (organisme cibernètic) reconegut oficialment per un govern, el de la Gran Bretanya, segueix amb passió el procés sobiranista català. Té arrels irlandeses, britàniques i també catalanes, una identitat que ara ha reivindicat una vegada més amb una acció singular: ha utilitzat la signatura del seu passaport britànic per a deixar escrit que és català en un document oficial.

Harbisson ha explicat que voldria tenir un passaport que reflectís que és català, igual com en té un d’irlandès i un de britànic. ‘Com que Catalunya és una de les moltes nacions que no és independent, no és possible tenir un passaport. Ara per ara l’única manera de tenir un passaport que digui que sóc català és canviant la meva signatura i escrivint-ho jo mateix.’ I així ho ha fet. En comptes de reproduir la seva signatura, al seu nou passaport britànic hi ha escrit ‘Sóc català’.

El ciborg va explicar la seva història a l’Internauta fa dos anys: nascut amb una condició visual anomenada acromatòpsia, que li impossibilita de distingir els colors més enllà del blanc i el negre, va decidir d’implantar-se al cap un dispositiu en forma d’antena que li serveix per percebre les freqüències que emeten els colors i transformar-les en impulsos audibles a l’orella. Des del 2010 manté la Cyborg Foundation a Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s