El govern tira endavant les estructures d’Estat, tot i la impugnació de Pi-Sunyer

El govern tira endavant les estructures d’Estat, tot i la impugnació de Pi-Sunyer.

20/04/2015
El govern tira endavant les estructures d’Estat, tot i la impugnació de Pi-Sunyer
El conseller de la Presidència afirma que seguiran “fent la feina”, tot i que sense “desobediència estèril”
Lluís Bou
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat aElSingular, que tot i la impugnació del nomenament del comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, la Generalitat seguirà treballant de la mateixa manera per a la implantació de les estructures d’Estat. “Seguirem fent la feina igual”, ha assegurat.

Per ara el govern espanyol no ha comunicat formalment a la Generalitat la presentació del recurs d’inconstitucionalitat, i per tant es desconeix si l’Estat ha demanat la suspensió cautelar. Aquesta potestat que té el govern espanyol i que utilitza habitualment significa que, mentre el Tribunal Constitucional analitza el recurs, la decisió queda suspesa. Si aquest fos el cas, el nomenament de Viver Pi-Sunyer no seria efectiu legalment.

El govern català espera a conèixer els detalls del recurs abans de decidir com actua. Però, segons Homs, ja té diversos escenaris estudiats. Les conselleries a més des de fa setmanes tenen ordres a més de tirar endavant les estructures d’Estat. La Generalitat, però, no desobeïrà el que ordeni el Constitucional en aquest cas, perquè entén que no és la topada definitiva. “Jo no comparteixo la idea de la desobediència estèril”, ha precisat Homs. “Ells posen traves, nosaltres posem solucions”, ha dit.

Malgrat que el govern espanyol no ha comunicat formalment a la Generalitat el recurs, aquest ja consta al resum que fa el ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques.

Sense títol

Francesc Homs, Artur Mas i Carles Viver i Pi-Sunyer
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s