Cospedal admet que l’Estat ho té «difícil» per enviar l’exèrcit a Catalunya | Nació Digital

Cospedal admet que l’Estat ho té «difícil» per enviar l’exèrcit a Catalunya | Nació Digital.

Cospedal admet que l’Estat ho té «difícil» per enviar l’exèrcit a Catalunya

“Hi havia qui demanava posar els òrgans corporals sobre la taula. Que l’exèrcit vagi a Catalunya? Parlar és fàcil; decidir, més difícil”, diu sobre el 9-N

Admet pressions per negociar

EP/B.F. | Actualitzat el 14/04/2015 a les 16:00h

María Dolores de Cospedal, al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. Foto: Europa Press.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat aferrissadament aquest dimarts com va gestionar el govern de Mariano Rajoy el “desafiament sobiranista” del 9 de novembre, perquè “va aguantar jurídicament”, responent amb la llei, enfront als qui demanaven “negociar” o “posar els òrgans corporals sobre la taula”. I que, això últim, és “difícil”.

En un esmorzar informatiu a Madrid, ha explicat que l’executiu Rajoy ha hagut de fer front a la crisi econòmica i “al desafiament contra la integritat territorial d’Espanya” plantejat per la Generalitat de Catalunya.

Sobre aquesta segona part, ha assegurat que el govern va rebre pressions perquè s’assegués a negociar, però que “ha estat l’únic” que “no ha cedit res, però res” a canvi que Catalunya “complís la llei”.

“I d’altres demanaven posar els… sobre la taula”, ha continuat. “Els òrgans corporals”, ha puntualitzat, recorrent a l’eufemisme. “I què vol dir això? Que l’exèrcit vagi a Catalunya? Enviar-hi la Guardia Civil? Aquesta proclama com es tradueix? Parlar és molt fàcil, prendre decisions és una mica més difícil”, ha sentenciat.

Cospedal ha assegurat que, d’entre aquests camins, el govern Rajoy es va centrar en “la batalla jurídica” contra les passes que anava fent la Generalitat per organitzar la consulta sobiranista. “No ens va acompanyar ningú, entre proclames, equidistància i els que volien la separació”, ha assenyalat.

Ha defensat que l’executiu estatal va aconseguir “aguantar jurídicament”, desactivar als tribunals la consulta del 9-N i “també que no tingués transcendència internacional, perquè no la va tenir”. “I no era gens fàcil”, ha conclòs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s