“El full de ruta és pitjor que un atemptat democràtic, un deliri sense pal·liatius”, a ‘El País’

“El full de ruta és pitjor que un atemptat democràtic, un deliri sense pal·liatius”, a ‘El País’.

01/04/2015
FULL DE RUTA
“El full de ruta és pitjor que un atemptat democràtic, un deliri sense pal·liatius”, a ‘El País’
El rotatiu assegura a l’editorial que l’acord per la independència “redueix els drets dels ciutadans catalans”
Bernat Vilaró
‘El País’ assegura al seu editorial d’avui que el full de ruta “és encara pitjor que un atemptat democràtic. És un deliri sense pal·liatius”. “Cada elecció en cada graó de la (multi) governança serveix pel que serveix. Si s’utilitza per a un objectiu diferent, que desborda els seus poders i competències, resulta per tant extra vires: un abús de poder”, afegeix.

“Així que una elecció municipal no pot confiscar les funcions d’un Govern autonòmic. Ni una convocatòria legislativa nacional pot anul·lar les competències repartides per l’Estat de les autonomies. Ni un referèndum substituirà una elecció, ni una elecció equival a un plebiscit, excepte en les repúbliques bananeres o en les antigues dictadures soviètiques”, continua l’editorial, titulatDret a no decidir.

“Si algú ho força, s’arrisca a obliterar o reduir els drets dels ciutadans (en aquest cas, catalans), perquè a cada dret li correspon un deure d’una Administració determinada, no de qualsevol, i a cada deure d’aquesta, l’exercici de la seva exigència pels ciutadans. Tot el que s’aparta d’aquest esquema desemboca en erosió de la democràcia, el caos o l’autocràcia”, remarca ‘El País’.

“Aquesta sèrie d’evidències estatutàries i constitucionals és el que obliden Convergència Democràtica i Esquerra Republicana (acompanyades de les seves organitzacions d’agitació) en el seu al·lucinant full de ruta unitari per a la independència de Catalunya signat dilluns”, conclou el text.

'El País'

Portada ‘El País’, 1 abril 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s