Mas: “No intentar la independència ens portaria a quedar arrasats”

Mas: “No intentar la independència ens portaria a quedar arrasats”.

Mas: “No intentar la independència ens portaria a quedar arrasats”

En una entrevista a BTV, el president de la Generalitat admet que va quedar-se “garratibat” en conèixer la confessió de Pujol però no renega del seu llegat polític

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès aquest dissabte que el procés cap a la independència és “complicat” i “no té una sortida fàcil”, però també ha volgut afirmar que l'”altre camí, el de no fer-ho, ens porta a quedar arrasats, contra les cordes, disminuïts”.

En una entrevista a BTV, Mas ha explicat que hi ha dues possibilitats que poden “no fer factible” la independència. La primera és que, com a Escòcia, “no hi hagi gent suficient” que votí que sí, i la segona, és que malgrat que hi hagi una majoria favorable, l’Estat o la falta de suports europeus ho impedeixin. Ara bé, en aquest segon supòsit, “Catalunya haurà guanyat una posició no reculable i [la independència] serà una qüestió de temps”.

Preguntat pel procés de defensar el pacte fiscal a abraçar l’independentisme, el president de la Generalitat ha explicat que va apostar per la independència després de més de set mesos de trobades discretes amb Mariano Rajoy durant el 2012 en les quals va veure que el president espanyol en cap cas obriria la porta al pacte fiscal. De fet, el president va recordar que amb ERC i ICV-EUiA havien acordat un termini per negociar fins el juny del 2013, però que nou mesos abans va veure que no hi hauria marge i va decidir canviar d’estratègia.

Sobre el cas Pujol, Mas ha explicat que va quedar-se “garratibat” quan el 25 de juliol l’expresident Jordi Pujol va confessar-li que tenia una fortuna oculta a l’estranger. “Em va caure el món a sobre”, ha reconegut, perquè Pujol era, per a ell, un “referent” i amb la confessió es “qüestionava la trajectòria política del pare de la criatura, del partit”. Ha qualificat de “penós, criticable i decebedor” aquest cas, però no ha renegat del llegat polític de l’expresident. “Seguiré valorant tot el que ha dedicat al seu país i el que ha fet per Catalunya”, ha afirmat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s