El govern espanyol declara secretes les despeses de totes les seves ambaixades – VilaWeb

El govern espanyol declara secretes les despeses de totes les seves ambaixades – VilaWeb.

Dimecres  11.03.2015  18:47

El govern espanyol declara secretes les despeses de totes les seves ambaixades

El ministeri d’Afers Exteriors no publica la informació, malgrat la llei de transparència

Men?ame

El govern espanyol ha trobat la manera d’ocultar la informació sobre el pressupost i el personal de les 117 ambaixades espanyoles d’arreu del món, malgrat la llei de transparència. El diari El Confidencial publica que el ministeri d’Afers Exteriors espanyol, dirigit per José Manuel García Margallo, ha refusat dues peticions d’informació sobre les ambaixades, enviades pel propi diari a través del Portal de la Transparència.

Per tal de declarar secreta la informació sobre les delegacions, el govern espanyol s’acull al ‘límit de les relacions exteriors’, inclós a la llei espanyola de transparència.

La resposta que va rebre El Confidencial a les seves sol·licituds i que publica íntegra (pdf) diu: ‘Fer pública aquesta informació amb el detall amb què es demana podria afectar les nostres relacions amb tercers països, especialment si es fes una confrontació de les informacions per representació i país i es crearien possibles greuges comparatius, que serien especialment graus en zones de conflicte o d’equilibri inestable’.

La resposta també indica que la publicació d’aquesta informació pressupostària i de personal ‘podria afectar la seguretat de les delegacions diplomàtiques i el personal destinat a l’exterior, especialment el que s’ubica en zones de risc’.

El govern espanyol té previst destinar enguany 698 milions d’euros per a la seva acció exterior, com indica el pressupost general de l’estat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s