‘Die Welt’, sobre Catalunya: “El país que vol ser un Estat”

‘Die Welt’, sobre Catalunya: “El país que vol ser un Estat”.

POLÍTICA
09/03/2015
INDEPENDÈNCIA
‘Die Welt’, sobre Catalunya: “El país que vol ser un Estat”
El diari alemany destaca que “en els últims quatre o cinc anys, la importància de l’11 de setembre s’ha incrementat i ha enfortit enormement el desig d’independència”
Nerea Rodríguez
El diari alemany ‘Die Welt’ ha publicat avui un article sota el títol “El país que vol ser un Estat”, en referència a Catalunya. El diari explica que l’11 de setembre de l’any passat “centenars de milers” de persones van sortir al carrer per reclamar que es pugui celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya: “Sonaven a tot arreu cants que demanaven un referèndum sobre el futur polític de la seva comunitat autònoma, que els pot portar una cosa: la seva independència d’Espanya”.

L’article explica que “en els últims quatre o cinc anys, la importància de l’11 de setembre s’ha incrementat i ha enfortit enormement el desig d’independència”, i atribueix l’augment de l’independentisme a fets com la crisi econòmica i l’atur, i al comportament dels polítics espanyols vers Catalunya. Alhora, parla de la consulta del 9 de novembre, que no va tenir “cap efecte jurídic directe, sinó que va crear una opinió clara sobre la situació”.

El ‘Die Welt’ assenyala també que “al voltant d’un terç dels catalans van votar el 9-N, el 80 per cent d’ells a favor de la independència”, però que “no obstant això, el Govern espanyol va continuar expressant la seva impassibilitat. Per a ells, és clar, hi ha molt en joc”. Després de referir-se a l’Assemblea Nacional Catalana, el diari alemany recorda que el proper 27 de setembre hi ha eleccions a Catalunya: “Serà emocionant saber com reacciona Madrid fins el 27 de setembre”, i conclou: “Mariano Rajoy nega qualsevol possibilitat de negociacions sobre la independència”.

La portada d'avui del 'Die Welt'

La portada d’avui del ‘Die Welt’
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s