El Punt Avui – Notícia: El govern comença a nodrir de personal l’Agència Tributària

El Punt Avui – Notícia: El govern comença a nodrir de personal l’Agència Tributària.

El govern comença a nodrir de personal l’Agència Tributària

Engega el procés de convocatòria de 30 noves places per captar talents de fora i de funcionaris de la Generalitat

 

L’executiu preveu que les oposicions siguin a partir del mes de setembre

 

05/03/15 02:00 – BARCELONA – ODEI A.-ETXEARTE

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, conversa amb Joana Ortega i Ramon Espadaler, ahir en el ple del Parlament Foto: P.MATEOS / ACN.

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, conversa amb Joana Ortega i Ramon Espadaler, ahir en el ple del Parlament Foto: P.MATEOS / ACN.

1

Notícies relacionades

El pressupost de la transició

La Generalitat de Catalunya reclama 900 milions d’euros a l’Estat per l’augment de la recaptació d’impostos

Canals relacionats

Canal: Catalunya vol viure en llibertat

Comença la injecció de personal a l’Agència Tributària de Catalunya. El govern ha engegat el procés per a la convocatòria de noves places amb l’objectiu d’incrementar-ne el personal fins a un 50%, tal com preveu el pressupost aprovat ahir al Parlament. Segons ha pogut saber aquest diari, l’executiu convocarà les oposicions per a una trentena de noves places del cos tècnic de gestors tributaris a la tardor, a partir del setembre. El temari ja es va publicar dilluns al diari oficial de la Generalitat, cosa que implica, a la pràctica, que s’enceta el procés per a la provisió d’aquests llocs de treball. D’acord amb el reglament, han de passar sis mesos entre una cosa i l’altra. Hi podran aspirar els treballadors públics de la Generalitat i tots els ciutadans que s’ajustin a les condicions requerides. El tipus de qualificació de la plaça difícilment podria temptar treballadors de l’administració tributària espanyola a fer el salt, tot i que tindrien igualment les portes obertes de l’agència catalana.

La trentena d’experts per al cos tècnic de gestors tributaris es dedicarà a la gestió, la inspecció i la recaptació executiva dels impostos que gestiona la Generalitat. Aquest cos, de fet, ja es va constituir amb la llei d’acompanyament dels comptes del 2014, i es va nodrint mentre el Parlament tramita una altra norma per a l’ordenació dels cossos tributaris d’adscripció exclusiva a l’Agència Tributària de Catalunya. L’executiu n’amplia el personal ajustant-se al seu marc competencial per evitar que el govern espanyol acabi impugnant l’actuació de la Generalitat al Tribunal Constitucional. Alhora, però, intenta guanyar múscul per preparar la desconnexió, mentre treballa en la definició del model d’administració, un projecte que està en mans de Joan Iglesias, i el comissionat per a la transició nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, redacta el pla per enllestir el disseny de totes les estructures d’estat abans del 27-S. A l’executiu recorden que les feines d’aquests gestors continuarien sent les mateixes en el moment que la Generalitat assumís la recaptació de tots els impostos dels catalans.

Els comptes d’aquest 2015 preveuen la creació d’un total de 186 noves places en l’administració tributària. La secretaria d’Hisenda disposa de 54 milions. Inicialment n’estaven previstos 43 i s’hi van afegir 11 milions més amb el pacte pressupostari de CiU i ERC. En paral·lel, continua el procés selectiu ja iniciat de 18 places del cos d’inspectors tributaris. Els processos de selecció de personal, tanmateix, són lents, de manera que difícilment es cobriran les 186 places aquest any, segons admetien fonts d’Economia.

LA XIFRA

54

milions d’euros

de pressupost té aquest any la secretaria d’Hisenda per ampliar l’Agència Tributària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s