La CUP es reincorporarà a la Taula de partits per l’Estat Propi el 13 de març | Nació Digital

La CUP es reincorporarà a la Taula de partits per l’Estat Propi el 13 de març | Nació Digital.

La CUP es reincorporarà a la Taula de partits per l’Estat Propi el 13 de març

L’esquerra independentista ja tindrà enllestit el seu full de ruta pactat i esmenat amb diferents organitzacions i moviments socials

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

Quico Sallés | Actualitzat el 04/03/2015 a les 00:38h
Divendres de la setmana passada, el 27 de febrer, es van reiniciar les reunions de la Taula de Partits per l’Estat Propi que impulsen i aixopluguen l’ANC i Òmnium amb la participació de l’AMI i de les formacions parlamentàries sobiranistes.  Una reentrada que va tenir dues baixes: d’una banda, la ja anunciada per ICV; i de l’altra, de la CUP, que va excusar la seva assistència per “motius tècnics”, és a dir, que no volien assistir-hi fins tenir el full de ruta enllestit. Segons ha pogut saber Nació Digital, la Taula es tornarà a reunir el proper 13 de març, en un lloc i hora encara per determinar, i serà el dia que es reincorporarà la CUP.

Aquesta taula de partits és un punt de trobada delicat i discretíssim per debatre el full de ruta conjunt i que havia ajornat la seva agenda pràcticament des del 9-N per la tensió existent entre CiU i ERC.

El proper dia 13 es tornaran a trobar, gairebé de forma clandestina. Aquesta vegada la CUP es reenganxarà a les negociacions perquè ja ha enllestit el full de ruta que durant setmanes ha acordat i esmenat amb diverses organitzacions i moviments socials.

Aquest document els servirà de base per negociar amb CDC, UDC, ERC i EUiA el full de ruta conjunt per assolir la independència i com formalitzar-la després de les eleccions del 27-S. Per la seva banda, CiU i ERC tenen pràcticament tancat un acord de mínims sobre un full de ruta conjunt que podria servir de marc per a la negociació. Els representants dels partits en aquesta taula -pesos pesants de les formacions- volen veure com respira el Pacte Nacional pel Dret a Decidir que se celebra divendres d’aquesta setmana, just set dies abans de la reunió, per veure fins on arriba el nivell d’implicació actual de la societat civil en el procés independentista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s