Els vocals contraris a sancionar el jutge Vidal denuncien irregularitats del CGPJ – VilaWeb

Els vocals contraris a sancionar el jutge Vidal denuncien irregularitats del CGPJ – VilaWeb.

Notícies

Dimarts  03.03.2015  19:50

Autor/s: ACN

Els vocals contraris a sancionar el jutge Vidal denuncien irregularitats del CGPJ

El vot particular recorden que la constitució prohibeix la discriminació per opinió · Demanen que s’exculpi el magistrat

Men?ame

Els vuit vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que van votar contra l’expulsió del jutge Santiago Vidal recorden, en el vot particular emès, que la constitució espanyola prohibeix qualsevol tipus de discriminació per raó d’opinió o ideologia, fins i tot als jutges i magistrats. Així, subratllen que aquests poden pensar i opinar el que vulguin mentre no afecti els assumptes que resolen als jutjats. En aquest sentit, recorden que el Tribunal Constitucional ha considerat que ‘la ideologia és un problema privat, íntim, respecte al qual es reconeix la màxima llibertat’.

Els vocals es queixen que no han tingut accés al text complet de l’acord pel qual es va expulsar Vidal ni als fets provats per part del promotor de l’acció disciplinària. També consideren, com es va votar durant la reunió del ple, que la decisió de sancionar o no Vidal l’hauria d’haver pres la comissió disciplinària, teòricament més favorable a Vidal, per tal que aquest després pogués recórrer la sanció al ple del CGPJ. En canvi, ara, el jutge, com ja ha anunciat, haurà de recórrer directament davant del Tribunal Suprem.

El vot particular també considera que l’expedient estava caducat, perquè s’hauria d’haver tramitat en sis mesos i es va obrir fa quasi un any. Igualment, considera que les proves aportades pel promotor eren ‘indeterminades’, com algunes conclusions extretes de valoracions públiques fetes per Vidal sobre una suposada instigació a incomplir la Constitució espanyola o certs mandats judicials, cosa que aquests vocals no veuen demostrat.

El text també recrimina que algunes proves demanades per Vidal no s’hagin practicat, com l’anàlisi de les més de 10.000 sentències dictades per ell, per si s’ajusten a la legalitat. Però el promotor de l’expedient no va acceptar aquesta prova i finalment va retirar l’acusació per una falta greu d’incompatibilitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s