Mas diu a la CNBC que l’estat català seria comparable a Dinamarca – VilaWeb

Mas diu a la CNBC que l’estat català seria comparable a Dinamarca – VilaWeb.

Dilluns  02.03.2015  15:19

Mas diu a la CNBC que l’estat català seria comparable a Dinamarca

El president de la Generalitat és entrevistat per la cadena nord-americana en el Mobile World Congress

Men?ame

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat avui en unaentrevista a la televisió nord-americana CNBC que a Catalunya ‘només’ li queda el camí del 27-S perquè Madrid ha negat la possibilitat d’un referèndum. ‘Vam intentar acordar amb el govern espanyol un referèndum sobre la independència, però van dir que no, que no hi ha res a parlar, ni a negociar, ni a acordar’, ha dit Mas, que també ha lamentat que es portés al Tribunal Constitucional espanyol la llei de consultes. ‘Ara només tenim un camí, unes eleccions avançades’, ha dit Mas. Preguntat per l’impacte econòmic de la independència, Mas ha dit que Espanya és ‘perfectament capaç’ de sobreviure sense Catalunya.

http://player.theplatform.com/p/gZWlPC/cnbc_global?playertype=synd&byGuid=3000358353&size=455_306

En una entrevista en directe després de la inauguració del Mobile World Congress des de l’estudi que la CNBC té a la fira, el president de la Generalitat ha remarcat que avui el principal debat encara no és com seria un país independent sinó poder consultar els catalans. ‘No sabem si la majoria social (per la independència) existeix o no. Per això necessitem celebrar un referèndum’, ha destacat. Mas ha recordat que arran de la negativa del govern espanyol de negociar un referèndum i portar la llei de consultes al TC, l’únic camí són les plebiscitàries. Segons el president de la Generalitat, el 27-S servirà ‘per saber l’opinió dels catalans sobre el procés català’.

Preguntat per l’impacte econòmic de la independència, Mas ha indicat que com a país independent Catalunya ‘seria comparable a Àustria i Dinamarca’, que són països amb una població similar i ‘espectaculars des del punt de vista econòmic’. Mas ha indicat que amb la independència els catalans continuarien amb una ‘economia oberta’, com demostra, ha dit, el Mobile World Congress, ‘orientada a l’exterior i amb un sistema d’innovació i recerca pioner’.

Mas ha afirmat que l’economia s’està recuperant i que amb un estat propi Catalunya ‘tindria més diners i més capacitat legal per prendre decisions’ i per ajudar a reactivar encara més el sector empresarial i crear llocs de feina. El president de la Generalitat ha assenyalat que Catalunya ‘pot ajudar no només Espanya, sinó tots els països del sud d’Europa’ a recuperar-se de la crisi perquè és ‘l’economia més oberta’ de la zona. ‘Podem fer bona feina’, ha dit.

Arran d’una pregunta sobre si la independència perjudicaria a l’Estat espanyol a nivell econòmic i financer, Mas ha dit que ‘Espanya també és un país important’ i que se’n sortiria bé. ‘Catalunya representa el 19% de l’economia espanyola, però hi ha un 80% a l’altra banda. Estic segur que Espanya és perfectament capaç de fer una bona feina a nivell econòmic en els propers anys fins i tot si Catalunya esdevé un nou estat’, ha remarcat.

Men?ame

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s