Manuel Delgado: “ICV és responsable de més de 30 anys de misèria urbanística”

Manuel Delgado: “ICV és responsable de més de 30 anys de misèria urbanística”.

18/06/2014
ELECCIONS MUNICIPALS
Manuel Delgado: “ICV és responsable de més de 30 anys de misèria urbanística”
L’antropòleg s’oposa a la presència del partit de Joan Herrera en una candidatura d’Ada Colau
Xavier Lladó
L’antropòleg Manuel Delgado ha estat molt crític amb la possible participació d’Iniciativa Verds en el projecte d’Ada Colau per conformar una candidatura unitària de l’esquerra alternativa a Barcelona a les eleccions municipals del 2015. “ICV-EUiA són responsables directes de més de trenta anys de misèria urbana i urbanística a Barcelona i de la merda de ciutat que ens han deixat, tot allò contra el que Guanyem Barcelona ha nascut i vol combatre”, ha dit al seu blog.

Per aquest motiu, considera que l’adhesió del partit de Joan Herrera al manifest de Guanyem Barcelona “és un autèntic sarcasme” i recorda que han estat responsables de la repressió policial contra els moviments socials, “ICV-EUiA han estat sovint al carrer, però del costat de la BRIMO”, en relació a les unitats policials. De la presència al carrer en parla a l’inici de l’article, quan lloa Ada Colau perquè ella “sí que ha obtingut la seva legitimitat de l’únic lloc d’on pot provenir, que és del carrer, és a dir de les lluites arran de terra”.

Delgado pensa que la presència d’ICV-EUA en aquest projecte“pot qüestionar-ne el seu sentit, àdhuc la seva congruència”. I encara té més aguments: “no tinc present que hi hagut una reconsideració crítica del nefast paper jugat en el govern del país i de la ciutat” i per això acaba l’article dient-los que almenys demanin perdó “em conformaria tant sols amb que demanessin perdó”. I és que l’antropòleg assegura que no és poc el que han fet, especialment els seus actuals dirigents: “són els mateixos que van patrocinar políticament la destrucció d’una ciutat popular anomenada Barcelona i que van ordenar o fer possible desenes de desallotjaments, càrregues policials, deportacions”, per això troba “absurd” i diu que “no s’entén” que justament aquests ara demostrin “una inusitada simpatia” cap al que abans rebutjaven.

La veu de Manuel Delgado s’afegeix a la crítica que, sobre aquesta matèria, ha fet el diputat de la CUP, Quim Arrufat, que va assegurar ahir que el partit de Joan Herrera “no ens dóna garanties que sigui l’alternativa de canvi polític i social radical a les institucions, que és al que nosaltres aspirem o pensem que es necessita per poder alterar les polítiques públiques que s’estan duent a terme fins ara”.

Manuel Delgado

L’antropòleg Manuel Delgado
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s