Gest d’unitat al Parlament davant els atacs del PP i C’s a la immersió

Gest d’unitat al Parlament davant els atacs del PP i C’s a la immersió.

POLÍTICA
19/02/2015
LLENGUA
Gest d’unitat al Parlament davant els atacs del PP i C’s a la immersió
Diputats de la resta de grups llegeixen des de l’escó una esmena conjunta i mostren l’adhesiu “El català a l’escola”
Xavier Lladó
Gest d’unitat al Parlament davant els atacs del PP i C’s al model d’immersió lingüística. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han dut a terme una acció simbòlica després de les reiterades mocions presentades en els plens parlamentaris tant pel PP com per Ciutadans contra l’escola en català. S’han posat d’acord per no acostar-se al faristol i llegir des de l’escó, i amb un adhesiu a la solapa que deia “El català a l’escola”, una esmena conjunta amb la qual es rebutja la totalitat de la moció i es reafirma el règim lingüístic establert a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). La moció espanyolista ha estat rebutjada amb 102 vots en contra i 28 a favor.

La moció del PPC, transaccionada amb Ciutadans, demanava garantir el suposat dret dels pares a escollir si els seus fills volen estudiar en català o en castellà a l’hora de fer la preinscripció als centres escolars catalans, i assegurava que els “drets lingüístics en l’àmbit educatiu dels alumnes catalans estan sent reiteradament vulnerats pel Govern”.

No obstant això, l’esmena de la resta de grups, llegida pels seus respectius diputats, ha “reafirmat” el model lingüísticimplantat per la LEC, especialment en els articles 9 i 11. Aquests articles indiquen que “correspon al Govern determinar el currículum del ensenyament de les llengües, que comprèn objectius, continguts, criteris d’avaluació i la regulació del marc horari”, i que “el català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la normalment emprada com a llengua vehicular i d’aprenentatge”.

També assenyala que els “alumnes no poden ésser separats en centres ni en grups de classe diferents per raó de la seva llengua habitual” i han defensat en conseqüència l'”atenció individualitzada” per a casos concrets en què pares amb el castellà com a llengua habitual així ho indiquin en el moment de la matrícula.

Sense títol
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s