Primer pas per a la Hisenda catalana

Primer pas per a la Hisenda catalana.

POLÍTICA
18/02/2015
ESTRUCTURES D’ESTAT
Primer pas per a la Hisenda catalana
El Parlament aprova tramitar la normativa que proporciona els recursos per recaptar tots els tributs
Xavier Lladó
El govern ha donat aquest dimecres el primer pas per a la Hisenda catalana, en aprovar la tramitació al Parlament de la la llei d’ordenació dels cossos tributaris de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) que dota aquesta agència dels recursos humans necessaris per assumir totes les competències de gestió, inspecció i recaptació d’impostos a Catalunya. A més, aquesta llei estableix la creació d’un cos tècnic d’inspectors tributaris de Catalunya, consolida el de gestors tributaris i preveu la integració voluntària, amb concurs públic, de funcionaris d’altres administracions públiques que pertanyin a cossos amb funcions equivalents.

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha presentat aquesta normativa la tramitació de la qual s’ha aprovat gràcies als vots de CiU, ERC, ICV-EUiA, PSC i la CUP, que han tombat les esmenes a la totalitat presentades pel PP i Ciutadans.

El president Mas va comparèixer ahir per explicar el pla sobiranista fins al 27-S i va subratllar, entre altres qüestions, que s’acabarà de desenvolupar la hisenda pròpia i la seguretat social catalana. La hisenda és una de les estructures d’estat en el camí cap a la independència. Ara mateix l’ATC només recapta impostos de titularitat catalana o cedits, però no els estatals, i es preveu deixar-ho a punt perquè sigui capaç recapti tots els tributs.

El diputat del PP José Antonio Coto ha lamentat que aquesta llei vulgui ampliar “la mastodòntica estructura de la Generalitat”, de manera que ha refusat el projecte, ja que al seu parer és un “profund disbarat” voler assumir més competències quan “no saben governar” les que ja són de la seva titularitat. Airejant els casos de corrupció que esquitxen CiU, com per exemple el cas Pujol, Coto s’ha oposat al fet que CiU faci de “xèrif” dels impostos dels catalans.

Sense títol
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s