Artur Mas i el síndic Carlos Barrera confirmen a Vielha la Llei de Règim Especial d’Aran

Artur Mas i el síndic Carlos Barrera confirmen a Vielha la Llei de Règim Especial d’Aran.

VIELHA

Artur Mas i el síndic Carlos Barrera confirmen a Vielha la Llei de Règim Especial d’Aran

Aprovada pel Parlament de Catalunya el 21 de gener, la llei reconeix la realitat nacional occitana amb identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, protegeix l’organització institucional, política i administrativa i garanteix els recursos i l’autonomia de l’Aran
Redacció  13 Feb 2015 – 21.41

Durada00:01:27

El president de la Generalitat, acompanyat del síndic Carlos Barrera ha presidit, a Vielha, l’acte solemne de confirmació de la Llei de Règim Especial d’Aranorganitzat pel Conselh Generau

Amb la firma de l’ordre de publicació de la Llei d’Aran al diari Oficial de la Generalitat, Mas ha formalitzat l’entrada en vigor de la nova llei, que augmenta l’autogovern i atorga noves competències al Conselh Generau.

L’acte s’ha fet al santuari de Mijaran, lloc on tradicionalment s’han celebrat tots els esdeveniments importants que han marcat la història passada i recent del territori. Allà s’han reunit els consellers que han format part del Conselh Generau des de la seva reinstauració l’any 1991,representants de la Generalitat i dels ajuntaments aranesos i nombrosos veïns que han volgut participar d’un acte d’aquestes característiques.

Aprovada pel Parlament de Catalunya el 21 de gener, la llei reconeix la realitat nacional occitana amb identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, protegeix l’organització institucional, politica i administrativa i garanteix  els recursos i l’autonomia de l’Aran.

També recull el dret del poble aranès a decidir el seu futur i estableix una comissió bilateral Generalitat-Conselh Generau que revisarà el model de finançament del territori en un termini màxim de tres anys.

Després de les eleccions municipals i al Conselh Generau del mes de maig, els aranesos seran convocats a una consulta, no vinculant,  per conèixer la seva opinió sobre la nova llei.

Abans, en una visita al Pallars Sobirà, el president Artur Mas havia defensat les inversions de la Generalitat a les estacions d’esquí del Pirineu i les havia presentat com una manera d’evitar la despoblació del territori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s