Les bases d’ICV i EUiA donen llum verd a confluir amb Podem i Procés Constituent a Barcelona

Les bases d’ICV i EUiA donen llum verd a confluir amb Podem i Procés Constituent a Barcelona.

Les bases d’ICV i EUiA donen llum verd a confluir amb Podem i Procés Constituent a Barcelona

Es ratifica la coalició electoral que encapçalarà Ada Colau i que té l’objectiu de retornar la ciutat als seus veïns

ICV apuesta por una candidatura conjunta de izquierdas en Cataluña

Dolors Camats és la coodinardora nacional d’ICV

Les bases d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa han aprovat en sengles referèndums la proposta de les direccions d’ambdues forces polítiques per anar juntes en una candidatura amb Podem i Procés Constituent a la ciutat de Barcelona. ICV ha donat el vistiplau en un 89%, hi ha hagut també un 3% de vots contraris i un 8% d’abstencions. Al seu torn la coalició Esquerra Unida i Alternativa ha ratificat la proposta de la seva direcció amb el 94,1% de vots favorables, un 1,4% de vots negatius i una abstenció del 4,1%, segons fonts d’aquesta força política.

Els estatuts d’Iniciativa fan que qualsevol decisió estratègica com la de formar una coalició a escala de Barcelona hagi de ser votada pel conjunt de la militància. Per tant, durant el cap de setmana les diverses agrupacions del partit han debatut i votat. També ho han fet els joves. La idea que subjau en l’acord és ampliar l’espai polític de l’esquerra transformadora i retornar el govern de la capital de Catalunya i dels seus barris a la ciutadania.

Igualment, els militants de les diverses formacions polítiques d’EuiA han votat, per una àmplia majoria, l’acord que ja havia acceptat la direcció. Igual que en el cas d’Iniciativa, la voluntat d’esquerra unida és «avançar cap a un nou espai polític que retorni les institucions al veïnat de Barcelona».

El 20 de gener passat es va conèixer l’acord que integra ICV-EuiA, Guanyem, Podem, Procés Constituent i Equo. Els partits han consensuat una llista que encapçalarà Ada Colau, com a nom acceptat per tots. També han pactat una dotzena de noms que formaran part del tiquet electoral. Un altre aspecte acordat és que el número 3 serà de coalició que encapçala iniciativa, que substituirà el regidor actual Ricard Gomà, que ha decidit, en favor del pacte retornar a la seva activitat professional.

Un altre dels aspectes ja definits és que ICV-EuiA aportaran el finançament de la campanya electoral. A més, s’ha de decidir encara l’estructura organitzativa de la coalició, que ha estat ratificada per la major part de les forces polítiques que la componen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s