Boicot espanyolista a un acte de Santi Vidal

Boicot espanyolista a un acte de Santi Vidal.

30/01/2015
ESPANYOLISME
Boicot espanyolista a un acte de Santi Vidal
La plataforma 12 de Octubre convoca una “oposició activa” a la presentació demà de l’esborrany de Constitució catalana
Xavier Lladó
Boicot espanyolista a un acte de Santi Vidal. La plataforma ‘Moviment Cívic 12-O’ ha convocat una “oposició activa” a la presentació demà de l’esborrany de Constitució catalana, que tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès a les 12 h del migdia. Ho anuncien a la seva pàgina de Facebook, on asseguren que és un text que denigra. També el qualifiquen d'”ètnic i xenòfob” i denuncien que es pretén “obligar la meitat de la població catalana a canviar de nacionalitat per una altra sota l’amenaça d’expulsió del territori o ser estranger en la seva terra, sense que fins a dia d’avui, ni el CGPJ ni altres jutges li apliquin el codi penal o la raó d’estat”.


Banderes espanyoles el 12-O

Avui, la Fiscalia ha proposat la sanció més severa possible,l’expulsió de la carrera judicial, per al magistrat de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal per redactar un esborrany de Constitució catalana.

Moviment Cívic 12-O va organitzar una concentració unionista l’11 de setembre de 2013 per tal de contrarestar la ‘Via Catalana’ i posteriorment la va desconvocar atès que la Conselleria d’Interior els va obligar a traslladar-se a un altre lloc per no coincidir amb la Via Catalana. La concentració havia de dur el lema “trenquem cadenes” i s’havia de fer a la Sagrada Família, on volien encerclar el temple, per aconseguir una imatge amb un missatge que contrarestés la cadena humana de catalans al llarg de la costa catalana. El seu president aleshores era Àngel Hernández.

A la pàgina de Facebook, Moviment Cívic 12-O  es defineix comcatalans que se senten espanyols i no volen la divisió d’Espanya, motiu pel qual “dinamitzen inciatives ciutadanes”.

L’esborrany de constitució catalana l’ha elaborat un grup de deu juristes, amb Santiago Vidal al capdavant. El grup pretén que la proposta, que consta de 97 articles, sigui sotmesa a debat durant l’any per tot el país. Per això, s’ha habilitat una web (unanovaconstitucio.cat) perquè la ciutadania hi pugui dir la seva. Estarà disponible a partir de demà, a l’hora en què comença l’acte. Aquestes darreres setmanes s’han sabut alguns dels articles principals de la proposta del grup de Santiago Vidal, com ara un país sense exèrcit i amb limitació de mandats.

Plaça Catalunya 12-O

La plaça Catalunya durant el 12-O del 2012
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s