Quins són els polítics amb més minuts als telenotícies de TV3? Força sorpreses »

Quins són els polítics amb més minuts als telenotícies de TV3? Força sorpreses ».

GEN24

Quins són els polítics amb més minuts als telenotícies de TV3? Força sorpreses

taula polítics

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) publica mensualment un informe on documenta el pluralisme polític a la televisió i a la ràdio, quantificant els minuts de qualsevol representant polític que apareix parlant als mitjans.

La informació és exhaustiva, però nosaltres hem escollit 26 polítics, i ens hem centrat en el temps de paraula que han tingut des del gener del 2014 fins l’octubre ( que és el darrer informe publicat) als telenotícies de TV3 de migdia i vespre.

I han aparegut algunes sorpreses. Una de les primeres és que la líder del PP, AliciaSánchez Camacho, és la quarta persona política a la que més temps ha dedicat TV3, concretament ha aparegut parlant 36 minuts i 38 segons, només superada per Mas, Rajoy i Homs, malgrat que es tracta de la líder del 5è grup polític del Parlament Català i sense cap càrrec de govern.

Després del President de la Generalitat, Artur Mas, que acumula 128 minuts i 30 segons, Rajoy és el segon polític en minuts amb 71 i 26 segons. El tercer del pòdium és Francesc Homs amb 46 minuts i 48 segons. El tres són càrrecs de govern, el que encara dóna més rellevància al quart lloc de Sánchez Camacho, que cal recordar que es queixa repetidament de la seva poca presència als mitjans públics catalans. Cal afegir que Enric Millo també ha tingut prop de 4 minuts als telenotícies ( 03:85)

Una altra sorpresa és la poca presència dels dirigents d’ERC, Oriol Junqueras és el sisè però només amb 25 minuts i 29 segons acumulats en 9 mesos, i superat, a part dels ja esmentats Mas, Rajoy, Homs i Sánchez Camacho, també per la vicepresidenta espanyola, Sáenz de Santamaria, i pràcticament empatat amb Pere Navarro, però aquest només amb presència del gener al juliol, quan va ser substituït com a secretari general del PSC per Miquel Iceta que acumula 18 minuts i 20 segons. De fet, si sumem els dos secretaris del PSC, guanyen a Junqueras per golejada, ja que acumulen entre ambdós 42 minuts i 21 segons, tot i tenir molt menys representació que ERC al Parlament.

CDC col·loca a Rull, Trias, Santi Vila o Mas Colell entre els que han tingut més minuts. Però UDC manté a Duran en el numero 9 amb més de 21 minuts, i al conseller Espadaler en vuitena posició, just darrera Junqueras i quasi amb el mateix temps, amb 22 minuts i 34 segons.

El ministre de l’interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, és el 10è que més parla als telenotícies de TV3 amb 20 minuts i 8 segons, mentre que el ministre De Guindos ha parlat 11 minuts i 20 segons

Albert Rivera de Ciudadanos està en la 17à posició amb quasi 12 minuts.

La presidenta de l’Assemblea Nacional, Carme Forcadell, és la 16à que més minuts acumula amb 12 minuts i 26 segons i supera àmpliament, per exemple, a la secretària general d’ERC, Marta Rovira que només aconsegueix 7 minuts i 5 segons, o a Alfred Bosch amb 5 minuts i 35 segons.

En les darreres posicions David Fernández, el 22è de la nostra llista, amb 6 minuts i 45 segons, i Quim Arrufat amb 4 minuts i 21 segons.

Joan Herrera d’ICV és l’11è que més temps ha parlat, supera els 12 minuts, i Dolors Camats acumula poc més de 8 minuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s