ICV evita precisar si Guanyem és la «marca blanca» seva o de Podem | Nació Digital

ICV evita precisar si Guanyem és la «marca blanca» seva o de Podem | Nació Digital.

ICV evita precisar si Guanyem és la «marca blanca» seva o de Podem

Ricard Gomà refusa explicar si els vots a Ada Colau comptaran per als ecosocialistes o per a Pablo Iglesias

La decisió determinarà la configuració futura de la Diputació

Bernat Ferrer | Actualitzat el 21/01/2015 a les 13:55h

Joan Herrera ha donat suport a Ricard Gomà en l’anunci del seu comiat. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

El nou projecte polític per a l’Ajuntament de Barcelona que agruparà ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent sota el lideratge d’Ada Colau encara no té clar si serà la “marca blanca” dels ecosocialistes o dels de Pablo Iglesias. És a dir, si els vots a Colau comptabilitzaran per a ICV o per a Podem a la Diputació de Barcelona, ens que s’escull de manera indirecta a partir de la suma dels regidors escollits a cadascun dels ajuntaments.

Així ho ha assegurat l’encara líder barceloní d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, en una roda de premsa en què ha anunciat la seva decisió d’abandonar la política, desistint de formar part de la futura llista electoral. “La negociació es va fent etapa a etapa, amb molt de respecte. Ara expliquem el preacord a què hem arribat”, ha assegurat. I preguntat específicament sobre qui sumarà els vots de Guanyem, ha explicat: “Tot això formarà part d’una fase posterior.”

D’aquí al 24 de maig, Gomà continuarà al capdavant del grup municipal d’ICV al consistori barceloní, sí que ha concretat. “Seguirem donant la batalla d’aquí al maig”, ha assegurat. Sentenciant tot seguit: “El que fem aquí ho estarà fent la candidatura de confluència que estem acordant, perquè en som part!”

Gomà també ha assegurat que tenia presa “de fa temps” la decisió d’abandonar la política i retornar a la UAB. “Em fa il·lusió tornar a fer de professor”, ha assegurat.

Quatre diputats provincials

ICV compta amb quatre diputats provincials a la Diputació de Barcelona, claus per governar-la “de facto” amb CiU i ERC. Dos d’aquests representants surten del partit judicial de Barcelona; el tercer, del de l’Hospitalet, i el quart, del de Sabadell.

De cara a la propera legislatura, aquests diputats provincials podrien passar a “dependre” en última instància de Pablo Iglesias, si s’acorda que els vots a Guanyem computen per a Podem, o continuar depenent de Joan Herrera.

La diputació barcelonina compta amb un pressupost de més de 800 milions d’euros, a més a més d’ostentar la propietat -total o parcial- de diversos organismes públics com el consorci comunicatiu La Xarxa, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Institut del Teatre, el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim, diversos parcs naturals…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s