Armand de Fluvià: “Els borbons han fet el possible per acabar amb la llengua catalana”

Armand de Fluvià: “Els borbons han fet el possible per acabar amb la llengua catalana”.

19/01/2015
MONARQUIA
Armand de Fluvià: “Els borbons han fet el possible per acabar amb la llengua catalana”
El genealogista i heraldista considera que l’actual monarquia espanyola ha anat desprestigiant la institució
Xavier Lladó
El genealogista i heraldista Armand de Fluvià que -rebrà la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona- ha dit que “Els borbons han fet el possible per acabar amb la llengua catalana“, i creu que és molt improbable que els catalans vulguin conservar el vincle amb la corona, si Catalunya s’independenditza de l’Estat espanyol. “Evidentment que hi ha monàrquics [a Catalunya] però la majoria no ho són i evidentment una Catalunya independent serà republicana”, ha dit. Només hi hauria la possibilitat que seria fer una espècie d’imperi austro- hongarès en què Felip VI, a més de ser rei d’Espanya, fos comte de Barcelona, i sobirà de Catalunya i que “fossin dos països separats com eren la Corona d’Aragó i la de Castella, ha explicat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’estudiós, que actualment es declara independentista i republicà, ha reconegut que va guardar fidelitat a la monarquia fins a la mort de Joan de Borbó, avi de l’actual rei. Ha acusat alguns polítics espanyols de falsejar la història quan afirmen que la unitat espanyola data del període dels Reis Catòlics. “Ells diuen que falsifiquem la història però els que la falsifiquen són ells, dir que la ‘unidad nacional’ la van fer els reis catòlics no és veritat, perquè hi havien les dues corones, la corona d’Aragó [i la de castella]”, independents, i la unitat d’Espanya neix el 1714 amb Felip VI i els drets adquirits per ‘legitima conquesta’.

De Fluvià considera que l’actual monarquia espanyola ha anat desprestigiant la institució. “Sembla que ni ells creguin en la pròpia institució perquè l’estan desprestigiant i desmitificant, si haguéssin seguit les lleis de la dinastia espanyola que tenen poques obligacions i molts privilgegis… Una de les poques obligacions que tenen és casar-se entre les famílies reials”, però no fan ni això, ha lamentat.

El genealogista i heraldista Armand de Fluvià

El genealogista i heraldista Armand de Fluvià (Catalunya Ràdio)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s