El PP vol prohibir per llei Mossos i Bombers per la Independència | Nació Digital

El PP vol prohibir per llei Mossos i Bombers per la Independència | Nació Digital.

El PP vol prohibir per llei Mossos i Bombers per la Independència

Portarà al Parlament la modificació de les lleis de la Policia i de la Prevenció d’incendis per tal d’aturar la proliferació de símbols independentistes en els cossos policials i de protecció i deixar fora de la llei associacions d’agents i bombers que defensen la independència

Quico Sallés , Parlament | Actualitzat el 18/01/2015 a les 18:30h

L’estelada oneja dalt d’un dels pins que hi ha al parc de bombers de Vic. Foto: Adrià Costa

En els darrers dos anys, comissió d’Interior del Parlament rere comissió d’Interior, hi ha hagut uns debats recurrents entre els partits unionistes per aturar la sectorial de l’ANC Mossos per la Independència i Bombers per la Independència. Uns debats que també s’han viscut per la hissada d’estelades als parcs de Bombers o bé que agents del Cos de Mossos d’Esquadra llueixin la bandera estelada en la seva uniformitat.

Ara, el PP vol tallar-ho de soca-rel i prohibir per llei les entitats Mossos per la Independència i Bombers per la Independència, i també impedir que els parcs de Bombers llueixin estelades a les seves instal·lacions.

El grup parlamentari Popular ha presentat dues proposicions de llei de modificació de la Llei 10/1994, de l’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i de la Llei 5/1994, del 4 de juliol, reguladora dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya. Una modificació legal general per acabar amb les mostres de sobiranisme dels cossos de seguretat i prevenció de Catalunya. El debat se celebrarà en el ple de dimecres i dijous d’aquesta setmana.

Les dues modificacions proposen que la cambra prohibeixi que “els membres dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments de Catalunya i de la Policia de Catalunya no poden utilitzar el nom ni la imatge del cos per a defensar, a títol individual o col·lectiu, mitjançant associacions o qualsevol altres tipus de persona jurídica, finalitats de caràcter polític o ideològic”.

Les modificacions volen modificar el règim disciplinari per castigar els bombers o Mossos que facin ús de la uniformitat per defensar la causa sobiranista o hissin estelades en les dependències d’aquests cossos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s