La CUP fa via amb una candidatura rupturista – VilaWeb

La CUP fa via amb una candidatura rupturista – VilaWeb.

Dissabte  10.01.2015  06:00

La CUP fa via amb una candidatura rupturista

David Fernàndez, Gabriela Serra i Antonio Baños participen a l’acte · Convida Procés Constituent a formar-ne part

Men?ame

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) presenta avui una proposta per a articular una candidatura àmplia independentista i anticapitalista per a les eleccions avançades al Parlament de Catalunya. Hi intervindran el diputat David Fernàndez, l’activista social Gabriela Serra, el periodista Antonio Baños, l’economista i pastisser Josep Manel Busqueta i l’advocat Vidal Aragonès. Seran els encarregats d’explicar la proposta estratègica de la Crida Constituent, a les sis de la tarda al Casino de l’Aliança del Poblenou. A banda aquests cinc participants, hi haurà actuacions musicals de Borja Penalba, Tomás de los Santos i David Caño; Enric Cassasses i Meritxell Gené; i Joan Sebastià Colomer.

La voluntat de la CUP és de confegir ‘una candidatura excepcional per la ruptura a les pròximes eleccions’. La CUP ja va deixar clar que no entraria en la candidatura unitària que proposava Artur Mas, i va bastir una iniciativa pròpia, basada en deu punts que va acordar amb organitzacions de l’esquerra independentista, anticapitalista i ecologista i amb l’espai Crida Constituent. Aquesta proposta l’adreça a Procés Constituent, a qui convida obertament a sumar-s’hi.

A final de desembre, el diputat de la CUP Quim Arrufat va destacar la importància que Procés Constituent passés d’observador a impulsor actiu de la proposta: ‘La seva implicació pot tenir un efecte multiplicador en la suma de sectors socials i polítics favorables a una proposta de ruptura’, va dir. Efectivament, la CUP demana eleccions anticipades tan aviat com sigui possible per proclamar la independència i iniciar un procés constituent.

Els deu punts

En una conferència de premsa abans de Nadal, l’activista tarragonina Laia Estrada va ser l’encarregada de presentar l’acord polític de deu punts, que inclou un esbós de full de ruta per a proclamar la independència i començar un procés constituent de caràcter popular i de base per a construir una nova República Catalana.

Vegeu el document complet dels deu punts de l’acord polític.

La CUP defensa un marc de relacions internacionals basat en la solidaritat, la pau i la plena sobirania dels pobles, i vol bastir una alternativa a l’OTAN, la Unió Europea i l’FMI. L’acord conté mesures per a obrir un procés de ruptura anticapitalista contra el control financer i especulatiu de l’activitat econòmica, a favor de la classe treballadora i en defensa dels drets socials i ecològics. Per aquest motiu defensa que no es pagui el deute ni els interessos mentre hi hagi necessitats socials a cobrir. També proposa un pla de xoc per a revertir les retallades i les privatitzacions, per activar l’economia social, cooperativa i ecològica i per lluitar contra la corrupció i el frau fiscal. Aquest pla inclou l’aturada immediata dels desnonaments i els acomiadaments, a més de la suspensió de les lleis estatals de reforma laboral, de reforma de les pensions i d’estrangeria, que són causa de precarietat i d’exclusió política i social. S’hi defensa una societat no patriarcal, amb igualtat entre homes i dones, que garanteixi polítiques feministes i d’alliberament gai i lèsbic. A més, les organitzacions signants han acordat de no endeutar-se amb cap entitat financera i han fixat una limitació temporal i salarial per als càrrecs electes i per als qui treballin per la candidatura.

Men?ame

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s