Comença la purga de dissidents sobiranistes a Podemos Catalunya. La veritable cara del partit d’Iglesias »

Comença la purga de dissidents sobiranistes a Podemos Catalunya. La veritable cara del partit d’Iglesias ».

DES21

Comença la purga de dissidents sobiranistes a Podemos Catalunya. La veritable cara del partit d’Iglesias

PIEnric Martínez, un dels responsables de Podemos a Barcelona, i que es presenta a dirigir el partit de Pablo Iglesias a Catalunya, ha advocat avui en el programa Sin Complejos, de “esRadio”, una emissora de la ultradreta espanyola, per eliminar les tesis nacionalistes i independentistes del discurs de Podemos.

Per Martínez, Pablo Iglesias s’equivoca a Catalunya, perquè no ha acabat de comprendre quines són les principals dinàmiques de conflicte en aquest territori d’Espanya, després de llargues dècades de polítiques de privilegi per a castes locals, i i pels sectors que els hi donen suport.

Martínez, que es declara “villarejista”, és a dir, partidari de l’ex-fiscal, Carlos Jiménez Villarejo, al que qualifica d’heroi, també afirma que és militant del Frente Cívico de Julio Anguita, amb tesis amb les que diu hi poden estar d’acord també els espanyols conservadors.

El dirigent de Podemos, que explica que es professor de Ciències Polítiques i Sociologia, diu que un 90% dels votants de Podemos a Catalunya són “castellanohablantes, que no combreguen amb  les rodes de molí nacionalistes, i que els partits d’esquerra catalans estan sofrint una usurpació per grups mesocràtics filonacionalistes o obertament nacionalistes.

Carrega contra Ernest Maragall, del que diu que després d’haver sigut conseller gràcies als vots dels obrers castellanoparlants de Catalunya, ara es declara obertament independentistes, i que inclús això s’ha patit en partits conservadors, com quan després de la “brillant” època d’Alejo Vidal Quadras al PP, també van tenir aquesta complaença amb el nacionalisme.

I segueix dient que ells estan ara veient la designació de persones que van en aquesta línia, i que essent Podemos un partit format per persones no nacionalistes, no tenen perquè suportar que la direcció estigui ocupada per nacionalistes o pseudonacionalistes entregades, o de tipus arribista.

Martínez diu que a Catalunya han estat patint unes polítiques nefastes, que han de recuperar posicions respecte al nacionalisme, i recuperar un equilibri de forces.

Es pregunta com pot ser que avui, al costat de Pablo Iglesias, parli en l’acte de Barcelona Gemma Ubasart, una persona coneguda pel seu sobiranisme, i que diu prové d’una classe social que diu que no és la majoritària a les bases socials de Podemos, i també critica que demà hi hagi una trobada amb Ada Colau, que no fa gaire es declarava a favor del Sí-Sí i de la secessió de Catalunya, i per la tarda un acte amb un títol que es refereix a Lluís Llach com una espècie de gran lluitador per la llibertat.

Finalment fa un al·legat en el que diu que els castellanoparlants a Catalunya estan discriminats, inclús en temps de Franco.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s