La pinça Montoro-Iglesias | Nació Digital

La pinça Montoro-Iglesias | Nació Digital.

La pinça Montoro-Iglesias

Salvador Cot | Actualitzat el 23/12/2014 a les 23:59h
Arxivat a: Nació.cot
Fins ara, el procés d’emancipació nacional de Catalunya patia, essencialment, la pressió de l’estat i dels seus delegats polítics i institucionals a Catalunya. Un assetjament de dimensions enormes, però molt direccionat de dalt a baix, amb el conglomerat polític, financer, mediàtic i institucional madrileny orientat a intimidar les elits catalanes i, en paral·lel, a aconseguir una asfíxia gradual del marge de maniobra de la Generalitat. El deteriorament dels serveis públics n’ha estat la conseqüència més evident.

El fet és que aquesta estratègia, més que aturar el procés ha tendit a eixamplar-ne la base social. El sobiranisme ha sabut deixar al descobert els engranatges de subordinació que han fet possible l’apropiació crònica d’una part substancial dels recursos que necessita la societat catalana. La solució política ha consistit en visualitzar l’itinerari cap a una República Catalana lliure dels peatges i condicionants que imposa el règim setantavuitista.

Però ara comença a tancar-se sobre Catalunya l’altre braç del que resulta ser una formidable pinça política. Des d’un extrem, Cristóbal Montoro ofega els recursos de la Generalitat, obligant l’administració catalana a retallar sobre les retallades. I, de l’altre, Pablo Iglesias denuncia furiosament el defalliment dels serveis públics a Catalunya ignorant, de forma deliberada, que els recursos de la Generalitat són una decisió, lliure i premeditada, del govern de Madrid. Així doncs, políticament, el dèficit social aconsegueix negar el dèficit fiscal.

No és un complot Casta-Podemos perquè estaria massa ben pensat, però és evident que el temps comença a córrer en favor d’Espanya. Antes morada que rota.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s