El no a la independència s’imposa per primer cop en el CEO – VilaWeb

El no a la independència s’imposa per primer cop en el CEO – VilaWeb.

Divendres  19.12.2014  11:34

El no a la independència s’imposa per primer cop en el CEO

El no assoleix el 45,3% i el sí, el 44,5% en l’enquesta, feta després de les conferències de Mas i Junqueras

Men?ame

‘Vol que Catalunya esdevingui un estat independent?’. Aquesta és la pregunta sobre la independència que ha formulat el Centre d’Estudis d’Opinió en la seva darrera enquesta de l’any, oferint un resultat fins ara inèdit. El no ha estat l’opció majoritària entre els enquestats, assolint un 45,3% dels suports i superant per poc els partidaris del sí, un 44,5%. Els indecisos se situen en el 7,5% i la gent que ha preferit no contestar a la pregunta en el 2,8%. El sondatge s’ha fet de manera telefònica a una mostra de 1.100 enquestats, entre el 9 i el 13 de desembre, una setmana després de les conferència de Mas i de Junqueras, i en plena discòrdia entre l’un i l’altre sobre les plebiscitàries.

A l’enquesta de l’octubre, feta amb la pregunta del 9-N, el sí-sí obtenia un 49,4% de suport. Mentre que l’oposició a la independència era un 42,5%.

L’independentisme també baixa en la pregunta múltiple

En la pregunta sobre quina hauria de ser la relació de Catalunya amb Espanya, el 36,2% dels enquestats diuen que Catalunya hauria de ser un estat independent. Un 28,9% opten per una relació federal dins l’estat espanyol; mentre que un 21,8% consideren que Catalunya ha de continuar essent una comunitat autònoma. Un 5,4% dels enquestats considera que Catalunya hauria de passar a ser una regió espanyola. Un 5,2% no ho sap i un 2,5% no contesta.

Aquestes dades també indiquen un descens del suport a l’opció independentista respecte el sondatge anterior. En la segona onada del CEO d’enguany, els favorables a l’estat independent eren el 45,3% dels enquestats, mentre que els que optaven per una relació federal dins d’Espanya eren el 22,2%. Els favorables a mantenir la relació actual eren el 23,4%.

 

Notícia relacionada: Empat tècnic entre CiU i ERC en l’últim sondatge del CEO

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s