Herrera topa amb Sala i Martín: ‘ICV no fa una proposta independentista’ – VilaWeb

Herrera topa amb Sala i Martín: ‘ICV no fa una proposta independentista’ – VilaWeb.

 

Dimarts  16.12.2014  12:20

Herrera topa amb Sala i Martín: ‘ICV no fa una proposta independentista’

‘Jo no accepto la lògica de les plebiscitàries’, diu Herrera

Men?ame

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, vol evitar que el debat sobre el futur de Catalunya es concentri en el debat sobre la independència. Ahir ja ho va exposar ahir en un acte, en què va detallar la seva proposta, i avui ho ha repetit a RAC-1. En un moment de l’entrevista radiofònica, hi ha intervingut l’economista Xavier Sala i Martín, amb qui Joan Herrera ha topat quan li ha demanat què votarien els diputats d’ICV arribat el dia de decidir sobre la independència. ‘Iniciativa no fa una proposta independentista’, ha acabat dient Herrera.

Heus ací la conversa entre tots dos:

https://d1pgpw7zkb4oww.cloudfront.net/whisp32/11yt/em

I la transcripció de la conversa:

Sala i Martín [S. M.]: Jo sóc independentista i a les pròximes eleccions he de votar. Considero seriosament votar Iniciativa i vull saber si el meu vot va a parar a vostè, el dia D, el dia que al Parlament de Catalunya hi hagi parlamentaris que votin sí i que votin no, vostè estarà amb mi o no? O estarà amb el PP, en aquest punt?

Joan Herrera [J. H.]: Jo no accepto la lògica de les plebiscitàries perquè crec que el recorregut és llarg. I jo no accepto que la gent voti només en clau independentista. Jo estic segur que per més que Xavier Sala i Martín sigui independentista, si jo avui digués ‘sóc independentista’ no votaria Iniciativa, perquè el seu programa social i econòmic no té res a veure amb el programa social i econòmic que jo pugui defensar. O no és així?

S. M.: No ho sé, no l’he vist. Però defuig la meva pregunta: si el dia D vostè votarà sí o votarà no; votarà amb Esquerra o votarà amb el PP? El PP votarà no i Ciutadans votarà no. La pregunta és: què votarà Iniciativa?

J. H.: Iniciativa no fa una proposta independentista. Iniciativa diu que la proposta té llarg recorregut i que s’haurà de negociar i que som en un escenari de negociació. I el dia D, si hi ha una àmplia majoria en aquest país, aquest país serà independent. I si les àmplies majories no es produeixen, aquest país no ho serà. Em sembla legítim que vostè sigui independentista, però sé perfectament quina és la complexitat del país. I pensar que aquest camí és curt i ràpid potser és no haver fet una lectura correcta del que va passar el 9-N.

Notícia relacionada: Herrera proposa un pol electoral d’esquerres

Men?ame

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s