Gabilondo: “No és que Catalunya estigui marxant, és que ja ha marxat”

Gabilondo: “No és que Catalunya estigui marxant, és que ja ha marxat”.

10/12/2014
INDEPENDÈNCIA
Gabilondo: “No és que Catalunya estigui marxant, és que ja ha marxat”
El periodista critica, entrevistat per Pablo Iglesias, que “no entenc que qui no està disposat a que Catalunya marxi, s’hagi quedat assegut tocant l’arpa”
Nerea Rodríguez
El periodista Iñaki Gabilondo ha estat entrevistat pel líder de ‘Podemos’, Pablo Iglesias, qui li va preguntar per la situació de Catalunya. En aquest context, Gabilondo va ser molt clar: “No puc entendre que qui no està disposat ni a imaginar que Catalunya pugui marxar, s’hagi quedat assegut tocant l’arpa mentre Catalunya marxava. I no és que estigui marxant, és que ja ha marxat”.

Iglesias el va entrevistar al programa ‘Otra vuelta de Tuerka’, on el periodista va constatar que “hi ha una joventut que ja ha passat pàgina, i hi ha una societat que potser no marxa administrativament mai, però que ja ha marxat sentimentalment. Espanya ja no és el seu projecte”. Alhora, va opinar que “Catalunya té un projecte, són coherents i el porten endavant. El que no entenc és què pretén Espanya, els partits i Rajoy mirant les musaranyes”.

En aquesta línia, va advertir que “el que és impossible és que Catalunya continuï com està. No se’ls oblidarà. Alguna cosa passarà”. Alhora, Gabilondo va manifestar que “crec que Espanya és una nació de nacions. I crec que no estabilitzarem mai aquest país si no partim des d’aquí, i no sé si ara ja estem en condicions de fer-ho. Però és l’única manera que té Espanya d’assegurar una estabilitat una mica raonable”.

Així, avisa que “si Espanya vol seduir a Catalunya haurà d’oferir alguna cosa diferent a tot el que hi ha ara. Si ho fa, ja està obrint automàticament el meló general. No es pot establir un acord bilateral amb Catalunya sense obrir el meló general. Estem inexorablement condemnats a obrir el cadenat i a rellegir i reconstruir la nostra realitat”. I va concloure amb contundència: “Estic absolutament convençut que a Espanya s’haurà d’establir una nova mirada consensuada sobre el país”.

Iñaki Gabilondo

El periodista Iñaki Gabilondo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s