Quasi un 60% dels espanyols rebutja donar un tracte especial a Catalunya, segons ‘La Razón’

Quasi un 60% dels espanyols rebutja donar un tracte especial a Catalunya, segons ‘La Razón’.

07/12/2014
ESPANYOLISME
Quasi un 60% dels espanyols rebutja donar un tracte especial a Catalunya, segons ‘La Razón’
L’enquesta assegura que “els espanyols prefereixen per a Espanya el model actual o, fins i tot, un de nou en el qual les autonomies gaudeixin de menors competències”
Alèxia L. Ferret
Una enquesta de NC Report per al diari ‘La Razón’ diu que el 58,3% dels enquestats es mostra contrari a reconèixer en la Constitució el fet diferencial de Catalunya. Per contra, només el 28,7% creu que el reconeixement de la singularitat catalana seria positiu i un 13% prefereix no expressar la seva opinió sobre aquest tema.

Un 80,9% no accepta que existeixin unes comunitats autònomes privilegiades sobre unes altres, i només un 14,4% és capaç d’acceptar tal diferenciació. Els espanyols prefereixen per a Espanya el model actual o, fins i tot, un de nou en el qual les autonomies gaudeixin de menors competències i que aquestes siguin assumides majoritàriament per l’Estat.

Aquells que, no obstant això, advoquen per la descentralització i per dotar als territoris d’una major autonomia competencial i financera se situen com a tercera opció. Els sectors de major edat lideren el manteniment del sistema actual o innovar cap a un major intervencionisme de l’Estat, en canvi, els sectors joves aposten per l’assumpció competencial dels territoris en detriment de l’Administració central.

Sense títol

Portada d’avui de ‘La Razón’
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s