Les càbales per la data electoral | Nació Digital

Les càbales per la data electoral | Nació Digital.

Les càbales per la data electoral

El bloc sobiranista calcula, calendari en mà, les possibles dates per a les plebisictàries/constituents

El 22 de març agafa força com a data clau del sudoku

Si les eleccions són en el primer trimestre del 2015 no es podrien aprovar els pressupostos

Q.Sallés , Parlament | Actualitzat el 04/12/2014 a les 11:28h

El calendari del 2015 marcat pels partits. Foto: QS/ND

El marc mental d’unes eleccions anticipades ha estressat els partits. Els spindoctors de les formacions ja han començat les càbales i davant el seguit de dates que apareixen -22 de febrer, 1,8, 15 i 22 de març- agafa força aquesta darrera. Una data en la qual molts hi veuen cert “simbolisme” pel fet que la campanya acabaria el 20 de març, data en què es complirien les primeres eleccions autonòmiques. “Trenta-cinc anys després d’un canvi de règim que ha fracassat, en comencem un de nou”, apunta un dels cervells de l’estratègia política i parlamentària que aquests dies fa números.

Comptat i debatut, les travesses als despatxos dels partits es calculen amb el nou calendari del Parlament pel 2015 -acabat de sortir del forn- en una mà i en l’altra mà amb la llei electoral catalana, que es basa en la disposició transitòria quarta de l’Estatut d’Autonomia de 1979, que encarà rau en vigor.

Així si les se celebressin el 22 de febrer, el decret de dissolució i convocatòria hauria de publicar-se i entrar en vigor a tot estirar, el 31 de desembre, dia del Discurs de Cap d’Any. Si la data triada fos l’u de març, la convocatòria hauria de ser el 7 de gener. Si les eleccions fossin el 8 de març, Mas hauria de convocar el 14 de gener. Si els comicis se celebressin el 15 de març, el decret s’hauria de publicar al DOGC, el 21 de gener. I si la data definitiva fos el 22 de març, Mas tindria com a límit el 28 de gener i abans hauria d’haver informat al Govern.

En cap d’aquest casos, però, els pressupostos de 2015 no s’aprovarien perquè la previsió de la tramitació, i apurant tots els terminis, compta que acabaria en el ple del 4 i 5 de febrer. Tot això, és clar, si s’avancen les eleccions o si se celebren durant aquest primer trimestre. Encara que algunes veus aposten per celebrar les eleccions a la tardor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s