El Punt Avui – Notícia: El PP tanca la porta a la proposta del PSOE de crear una subcomissió per estudiar la reforma de la Constitució

El Punt Avui – Notícia: El PP tanca la porta a la proposta del PSOE de crear una subcomissió per estudiar la reforma de la Constitució.

El PP tanca la porta a la proposta del PSOE de crear una subcomissió per estudiar la reforma de la Constitució

El portaveu adjunt del PP al Congrés diu que aquest debat “no és oportú ni necessari”

Bermúdez de Castro recorda que els populars encara no saben “què proposa” exactament” els socialistes PSOE amb aquesta modificació

Bermúdez de Castro, atenent els mitjans al Congrés dels Diputats Foto: EFE.

El PP ha trigat menys d’una hora a respondre negativament a la proposta del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de crear una subcomissió al Congrés per a l’estudi de la reforma de la Constitució. El portaveu adjunt del PP, José Antonio Bermúdez de Castro, ha afirmat que no és “oportú ni necessari” obrir ara aquest debat perquè “no es pot frivolitzar amb la reforma constitucional”. Ha recordat que després d’un any de debat el PP encara no sap “què proposa” exactament el PSOE amb aquesta reforma i ha lamentat que “en un tema tan seriós” el PSOE hagi decidit actuar de manera “unilateral”.

“Nosaltres entenem que no es pot obrir una porta sense saber abans com es tancarà”, ha dit Bermúdez de Castro, que ha assegurat que la reforma de la Constitució “no forma part de les preocupacions dels ciutadans” i ha retret al PSOE que pretengui “jugar amb el marc d’estabilitat i de convivència, ni amb el model territorial”.

Els populars mantenen que la Constitució és el que ha fet possible el progrés dels últims anys, i per tant “no convindria obrir la seva reforma sense saber abans quin és l’objectiu concret d’aquesta reforma”. A més, segons De Castro, la Constitució ha de ser “per a tots” i això no s’aconsegueix amb “propostes unilaterals”.

En aquest marc, ha afirmat que la proposta federal del PSOE no és la mateixa que la que el PSC defensa a Catalunya.

Deixa un comentari